Archive for юни, 2008

За клетвата на политиците

неделя, юни 29th, 2008
Da Mo: “..пък политиците не знам да са давали някаква клетва…”
“Заклевам се, в името на Република България, да спазвам конституцията и законите на страната и във всичките си действия, да се ръководя от интересите на народа. Заклех се!“
Тази клетва полагат депутатите и министрите. Друг е въпросът, че често я нарушават без да носят отговорност за това.

Създадено: 29.6.2008 г. 14:22:11   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

ЗАБРАНА ЗА УЧАСТИЕ ВЪВ ФОРУМ НА В-К СЕГА.

събота, юни 28th, 2008
Форум
 
Запомни | Име:
 Парола:
 
Bulgarian English Russian
Покажи всички теми с нови мнения
 Връзки
    
 

Възникна проблем!:

Забранено ви е да добавяте съобщения в този форум. Ако искате да промените положението си моля свържете се със системния администратор на bot@segabg.com

Използвайте бутона за връщане назад на броузера ви за да коригирате проблема.

 

Уточняващо писмо до Д. Димитрова – в-к Сега

събота, юни 28th, 2008

Tyxo.bg counter

Форум Сега – към статия за “Софийска вода” 27.06.2008 г.

петък, юни 27th, 2008
Mitev
[Начинаещ]
от Bulgaria

Общо мнения: 25
Heat: “light_s , аз съм бил един от тия съседи дето са тичали като луди за да уредят индивидуални партиди. Не е лесна работа. Няколко ходения (с желязно подготвени документи в ръка, в делегация с икономисти, инженери, адвокати)…..Е поне 5-10 човека трябва да се намерят, които искат да живеят нормално като хората и са готови да жертват няколко дена от времето си и няколко бели косъма за това.”
Това с уреждането на индивидуалните партиди май е по-сложно от разрешаването на конфликта между араби и евреи в близкия изток. Учудвам се на представата на Heat за нормален живот, при който се налага 5-10 човека да жертват няколко дена от времето си и няколко бели косъма за това.
Ако от всеки от тия пет-десет души пък зависи решаването на проблема на други 50-60 или повече души? Ако в България един зает в икономиката създава брутен вътрешен продукт на ден примерно за 60 лева, то пет души по пет дни е равно на 25 дни по 60 лева е равно на 1500 лева непроизведен продукт за получаването на партида и да се угоди на бюрократа. Космите няма да броим, защото така или иначе ще побелеят ако доживеят побеляване.
С некадърни управленски решения за които не се носи отговорност се пилее времето на нацията. Да припомням ли как само за шест месеца на 2006 година в три-четири денонощия чакане на опашките за безумната смяна на номерата бяха пропилени над 2 милиона работни дни само от чакащите за пререгистрация. Отделно тези, които чакаха за регистриране на новозакупени коли. За безотговорността на властта виж повече в www.mitev.eu

Създадено: 27.6.2008 г. 17:51:25   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

Ан. Атанасова – депутат от НДСВ за Станишев

петък, юни 27th, 2008
Mitev
[Начинаещ]
от Bulgaria

Общо мнения: 20
През м. август 2002 г. бях в Прага. По това време в Чехия продаваха чешкия телеком – 50 % за 1 милиард и 700 милиона евро. Чехия след отделянето на Словакия е долу-горе сравнима по население и територия с България. По това време “царят” вече бе определил цената на 63% от българския телеком – 230 милиона евро. Цифрите говорят сами за себе си. А Станишев несъмнено е израсъл и е узрял в очите на царистите, след като в ролята си на министър-председател въобще не се сеща вече за този колосален грабеж. Неговата “зрялост” наистина е в повече за българското общество. За съжаление в България все още има много дървени глави – царисти и “социалисти”, които плюят на фактите и се прекланят пред собствените си фалшиви представи за политическите мижитурки. Повече за Станишев виж в www.mitev.eu , категория “Кореспонденция със С. Станишев”.

Създадено: 25.6.2008 г. 12:20:46   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

Горният постинг написах в отговор на интервю на Анелия Атанасова  – депутат от НДСВ /в-к Сега, 25.06.06 г. във връзка  с нейното твърдение: “Станишев проявява зрелост, която идва в повече на българските политици. Не вярвах, но той израсна и се утвърди в хубава светлина”  – по постинга не последва реакция от участниците във форума на в-к Сега.

Костадинка – 1

четвъртък, юни 26th, 2008
Mitev
[Начинаещ]
от Bulgaria

Общо мнения: 20
Предлагам на Ст. Гамизов и харесващите го форумци да посетят www.mitev.eu и да се запознаят с поместените там документи за “демократа” Станишев в категорията кореспонденция със С. Станишев. Любопитен съм дали и след такова посещение ще останат на мнение, че Станишев е демократ.
Същото предложение отдавна се каня да отправя и към Костадинка Иванова. На нея препоръчвам страницата политици, където става въпрос и за Волен Сидеров, категорията политици, където също става дума за партия Атака – особено материала Глас в пустиня, а накрая за десерт и препоръчвам да прочете частта от парламентарната стенограма /от 16.03.2006 г./с изказването на П. Шопов по проблема, регистрираан във тази стенограма. Може би тя ще забележи, че има съществено различие между говоренето по митинги и реалното гласуване във връзка с далавери. Ще бъда щастлив ако бъда уважен като новак и ми бъде отговорено от нея.
Позволявам си да предположа, че посещението и прочитането на посочените /както и на много други/ материали от блога ще бъде полезно и за форумните привърженици на ГЕРБ, ДСБ, СДС и т.н. феномени в българската политическа действителност.

Създадено: 20.6.2008 г. 17:37:17 Поща до автора Редактирай мнението Изтрий мнението

За по-доброто разбиране на постингите с привърженичката на Атака с форумно име Костадинка Иванова е добре да се четат заедно с нейните отговори, публикувани във Форум Сега след статията “Изгамизване до дупка” от 20.6.2008 г.

Костадинка – 2

четвъртък, юни 26th, 2008
Mitev
[Начинаещ]
от Bulgaria

Общо мнения: 20
Костадинке, сърдечно благодаря, че ме забелязахте и ми посветихте няколко реда. Най-напред искам да Ви кажа, че по времето на Сталин, когато е бил взет на мушката някой писател и неговите книги, на партийни събрания не са били редки изказванията от типа на: “Не читал, но все равно, осуждаю”. Считам, че Вие не сте влизали в блога ми, както Ви поканих, поради което реагирате неадекватно.
Човек, който изпраща с входящ номер в Министерски съвет отворено писмо до действащия премиер и го обвинява че е клетвопрестъпник с конкретни аргументи, като го приканва да се извини на народа и да си подаде оставката, едва ли може да бъде квалифициран като изпълзял от дупката.Може би не съм в крак с времето, но не съм чел нищо от Стоев ако имате предвид убития писател и не знам дали правомерно ме сложихте в една категория с него.
Поканвам Ви още един път да прочетете поне Второто отворено писмо до Станишев и да ми кажете кой пасаж от него е демаготия и не отговаря на истината. Ако не намерите нещо, което да не е вярно, тогава ми обяснете защо партия Атака и Волен Сидеров не реагираха по проблема, въпреки че им изпратих материалите за да се запознаят с тях.
И аз не мога да Ви обясня каква е идеологията на ББ и ГЕРБ. Още един път се убеждавам, че не сте влизали в блога ми, защото ако беше обратното, щяхте да разберете, че също са обект на критика от моя страна. Щяхте да разберете, че във връзка с конкретен проблем критикувам не само любимия Ви Сидеров и Атака, а практическа цялата пасмина, наричаща себе си политически елит или политическа класа.
Иска ми се да вярвам, че с Вас като привърженичка на Атака ще можем да водим конкретна дискусия по конкретни проблеми и ще избягваме общите фрази и недоказани обвинения за заклинания, закани и демагогия. Очаквам отговора Ви.

Създадено: 21.6.2008 г. 13:35:24   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

Костадинка – 3

четвъртък, юни 26th, 2008
Mitev
[Начинаещ]
от Bulgaria

Общо мнения: 20
Костадинке, думата “феномен” съм използвал не като политическа положителна характеристика, а като синоним на думата явлние, но пардон, според Вас и тя може да бъде натоварена със значение на положителна оценка за нещо. Приемете, че съм употребил понятието феномен в смисъла на участник в политическия живот в България и предполагам, че това малко ще Ви поуспокои.
Иска ми се освен това да Ви успокоя, че в блога ми www.mitev.eu няма пирани, които могат да нарушат телесния Ви интегритет като Ви наръфат. Влезете все пак в този блог, прочетете какво е написано за различните партии, политици, медии и т.н. и в частност какво е написано например в страницата “политици” срещу снимката на В. Сидеров и критикувайте конкретно този текст. Там са снимките и на Доган, на Кобурга, на Станишев, на Б. Борисов, на Р. Петков, на Костов и др. Критикувайте конкретно и текстовете, посветени на тях. Стига общи приказки. Подновявам и поканата си да прочетете второто отворено писмо до Станишев от категория Кореспонденция със Станишев, тъй като от него ще получите синтезирана представа за отношението ми към различните участници /въздържам се вече от думата феномени/ в българския политически живот. Оставам отново с очакване за отговор. Успех!

Създадено: 22.6.2008 г. 11:45:49   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

Костадинка 4

четвъртък, юни 26th, 2008
Mitev
[Начинаещ]
от Bulgaria

Общо мнения: 20
Костадинке, за всеки случай, ако още не сте преодоляли страха си от влизането в www.mitev.eu /или ако просто от мързел не влизате в него, а реагирате само на моите постинги/ искам да Ви дам материал за разсъждение.
На 15.03.2006 г. Станишев дава пресконференция за избрани журналисти. На въпрос на в-к Сега за смяната на номерата на колите Станишев реагира със следния бисер: “Първо искам да върна лентата малко назад. Част от проблема е това, ЧЕ ДЪРЖАВАТА СВОЕВРЕМЕННО, В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ГОДИНИ, НЕ СИ Е ВЪРШИЛА РАБОТАТА. НЕ СА ПОДМЕНЯНИ НОМЕРА НА КОЛИ, КОИТО СА С РЕГИСТРАЦИЯ ОТ ПРЕДИ СЕДЕМДЕСЕТ И ПЕТА ГОДИНА. ГОВОРЯ ЗА ЧЕРНИТЕ, НАЛИ, ДОБРЕ ПОЗНАТИ НА НАС НОМЕРА…” /Курсивът мой – Д. М./ Умен е премиерът нали – работа на държавата е да подменя номерата на колите. И под негово ръководство, държавата, вършейки си РАБОТАТА!!! осигури на гражданите си /това понятие използвам условно/ три – четири денонощия опашки, унижения, загуби от пропиляно работно време и т.н. и т.н. Никъде в света регистрирана веднаж кола не се пререгистрира. В този смисъл всички държави в света не си вършат работата и критиката на Станишев е със световни измерения. На всички от форума, които поддържат Станишев, искам да кажа, че няма по-голямо зло за една страна от това тя да бъде управлявана от некомпетентен премиер. Работа на държавата е да подменя номерата на колите. Велика мъдрост, която донесе на населението над 100 млн. лева разходи за натрапената им подмяна, а на икономиката поне 150 млн. лева загуби по няколко направления, които са описани първо в писмо до Пл. Орещарски, а след това и във второто писмо до Станишев. Ако това ще Ви успокои, мога да припомня, че Сидеров и Атака не бяха единствените, които не реагираха на държавния рекет. Влезте в блога и четете, не се дърпайте като магаре на мост! Прочетете стенограмата от 16 март 2006 г., публикувана в блога и вижте каква е позицията на атакиста /на всички отгоре юрист/ Павел Шопов относно предложението да бъде отменена задължителната пререгистрация на автомобилите. Приятно четене. И не се отнасяйте с презрение и арогантно към човек, който не познавате.

Създадено: 22.6.2008 г. 12:23:20   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

Костадинка 5

четвъртък, юни 26th, 2008
Mitev
[Начинаещ]
от Bulgaria

Общо мнения: 20
Костадинке, оставете силните думи като спекулиране и демагогия за по-после. Вече започнахте да потвърждавате това, което казвам. Приведения от Вас линк с курсив сте посочила, че Павел Шопов е за удължаване на срока. Ако не бяхте изтеглила стенограмата от парламента, а от www.mitev.eu щяхте да забележите, че депутатските изказвания са придружени от мои коментари. Там щяхте да прочетете, че Павел Шопов застава на страната на тройната коалиция с искането за удължаване на срока. А ако си направите труда да прочетете началото на линка, който сте ми изпратила със стенограмата, ще видите, че Павел Шопов забравя /защо ли?/ че в дневния ред обсъжданата точка е записана като предложение на Минчо Христов ЗА ОТМЯНА НА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ СРОК ЗА ПРЕРЕГИСТРАЦИЯ, А НЕ ЗА НЕГОВОТО УДЪЛЖАВАНЕ. Малка ли е разликата според Вас?
По-нататък пишете, че министър Румен Петков нагло е излъгал, че смяната на номерата е изискване на ЕС. В интерес на истината Румен Петков съвсем не е единствения, който вкара в оборот тази наистина нагла лъжа. И неговият наследник М. Миков, и почти всички изказали се депутати от тройната коалиция пускаха в оборот тази лъжа. А премиерът Станишев си позволи още една колосална глупост, твърдейки че няма как да се изпълни изискването на ЕС за нивото на застраховане със застраховка ГО без да се сменят номерата. Според Румен Петков предложението за ускорена смяна на номерата /защото наредбата е приета още от времето на Костов/ е на Меглена Кунева и Пламен Орешарски. /вж. стенограма от 20.01.06 г./.
По-любопитен съм за мнението Ви защо след като тройната коалиция нагло лъжеше че смяната на номерата е изискване на ЕС, партия Атака не си позволи да изтъкне тази лъжа в нито една от трите избирателни кампании, състояли се от тогава до днес? Може би от страх да не загуби гласове на избиратели? Надявам се на отговор.

Създадено: 22.6.2008 г. 13:33:48   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението