Archive for the ‘Зона на мълчанието’ Category

За какво мълчи Вигенин вече една година

вторник, февруари 14th, 2012

 

vigenin
Кристиан Вигенин
на 36 години – мъж – България, София-град

извън линия

Този разговор е отворен в отделен прозорец.
Моля, чатете в него, или затворете другия прозорец, за да чатите тук.
Tuesday 22 February 10:28 Вие и вашите колеги от БСП постоянно говорите за нарушаване на човешките права от сегашното правителство, за полицейщина, за погазване на законността и т.н.
Не очаквам да отговорите на това писмо, но все пак ви го изпращам за да имате представа как изглеждате в очите на хора като мен.
Аз бях 25 г. член на БКП, марксист съм по убеждение.
Изпитвам отвращение когато слушам ренегатската БСП, която възстанови капитализма и даде право на едно малцинство да експлоатира “законно” мнозинството от българи, което пък има правото да се подлага “законно” на такава експлоатация, поради липсата на друга възможност за съществуване.
Покрай този ваш колосален грях спрямо народа на България вашата партия си позволи и още множество безобразия. Ще ви напомня само за 2006 г., когато вашият лидер Станишев заяви, че държавата дълго не си е вършила работата и не е подменяла номерата на колите. Съгласно чл. 141 от Закона за движение по пътищата с някои конкретни изключения (например временен внос) автомобилите в България са с безсрочна регистрация. Но с наредба І – 45 на МВР, издадена от правителството на вашия уж политически противник Иван Костов бе определен краен срок за валидност на регистрацията. И вашата партия и правителството, оглавявано от Станишев, предприе уникална в световен мащаб кампания за пререгистрация на автомобилите “по социалистически” – в съкратени срокове. Извиха се многодневни опашки, хората бяха принудени да плащат тройно по-висока цена за новата регистрация в сравнение с цената за първа регистрация например в Германия. Правителството на тройната коалиция излъга публично и нагло, че подмяната на номерата и талоните е изискване на ЕС.
Днес вие и компания пищите за погазването на човешките права от правителството на ГЕРБ. Не съм защитник на ГЕРБ, както поради това, че марксистките ми убеждения не ми позволяват да съм симпатизант на дясна партия, така и ако искате по конкретния повод, че ГЕРБ до този момент не са осъдили бандитската акция по пререгистрацията на милиони автомобили.
Вижте в www.mitev.eu моите писма до Станишев и отговорите, изпратени от негови подчинени вместо него. Там съм го обвинил в десетина точки че той е погазил положената от него клетва да се ръководи от интересите на народа в своята дейност. Никой до този момент не е оспорил нито едно от моите доказателства. Опитайте вие, съобщете за това писмо на Станишев, говори се, че сте приятели, опитайте сам или колективно с целия висш партиен съвет и цялата парламентарна група на КБ да докажете, че не съм прав в обвиненията си. А ако не можете, скрийте се някъде дълбоко, изчезнете от политическата действителност и се радвайте, че не ви е потърсена наказателна отговорност за деянията ви.
Спирам до тук, за да не ви припомням плоския данък, с който според Станишев дадохте на едно малцинство български граждани да спечелят от неговото въвеждане, а на мнозинството българи дадохте правото да не загубят от неговото въвеждане.
Ще се радвам ако впрегнете всички сили на столетницата, ако използвате капацитета на стратега ви Александър Лилов и ми отворите очите като ми докажете колко много се заблуждавам в оценката на стратегическия ви курс и конкретните посочени действия в частност.
Димитър Митев, Пловдив, 22.02.2011 г.

До Шоуто на Слави за гостуването на Р. Петков

сряда, януари 13th, 2010
Подател: Dimitar Mitev dimitr_mitev@abv.bg  
До: info@ivosiromahov.com  
Относно: Гостуване на Румен Петков  
Дата: Вторник, 2010, Януари 12 13:38:13 EET  

Господин Сиромахов,
от рекламата за Шоуто на Слави разбрах за гоствуването на Румен Петков в сряда вечерта. Очаквам, че той отново ще демонстрира пословичното си самочувствие и наглост. Ще бъда щастлив ако му предоставите статията от приложения линк за да види как изглежда в очите на един бивш член на БКП /не членувам в БСП/. Българските медии /включително и опозиционните/ не можаха да преглътнат тази статия и му спестиха заслужена критика.http://www.mitev.eu/?p=25
Всъщност, като имам предвид, че два пъти изпращах имейли на почти всички сценаристи в шоуто по темата и тя бе посрещната с гробно мълчание от всички вас, не очаквам и сега нещата да бъдат по-различни. Но понеже за опит пари не трябват, /имейла е безплатен/, ще направя още един опит.Кой знае, може пък морето да се подкваси.
Повече по темата може да намерите в www.mitev.eu където са публикувани съдебните решения на Районен съд Габрово и Районен съд Карлово. С тях бяха обявени за незаконосъобразни глобите, налагани ми от МВР за управление на автомобила ми със стари табели. /в блога – категория Старите табели законни и категория Театър на абсурда./ Милиони българи бяха подкарани от МВР като овце да висят по три-четири денонощия пред пунктовете на КАТ за да регистрират РЕГИСТРИРАНИТЕ си автомобили – единствени в света. Румен Петков е един от хората, които имат най-голяма заслуга за осъществяването на тази гавра със закона и морала.
Знам, че Шоуто на Слави беше онемяло по този въпрос. Предполагам, че и сега няма да ви се върне говора, но поне ще знаете какво мисли по въпроса един редови българин.

Същото писмо изпратих и на адрес mitev@slavishow.com.

Шест часа преди предаването в пощата ми няма съобщение, че писмата са отворени.

Писмо до “Господари на ефира”

четвъртък, ноември 20th, 2008
Подател: Dimitar Mitev dimitr_mitev@abv.bg
До: gospodari@gospodari.com
Относно: Репортаж на В. Мавриков
Дата: Четвъртък, 2008, Октомври 9 13:13:40 EEST

Уважаеми господари на ефира,
гледам вашето предаване винаги, когато мога и в общи линии то ми харасва. Вчера 08.10.2008 г. обаче бях неприятно изненадан от някои моменти в репортажа на г-н Мавриков за паркоместата в София и паркираните коли със стари номера,за които г-н Мавриков заяви, че не са в движение и на два-три пъти акцентира върху старите табели.
Аз също не съм сменил табелата на моя микробус, при това съзнателно. Позицията ми по въпроса е описана в моя блог http://www.mitev.eu. Правилно трябва да се поставя въпроса за паркирането и паркоместата, за изоставени автомобили и т.н. В случая съм неприятно изненадан от индиректното внушение, че старите табели са незаконни. В блога ми е проследена историята около наложената ми глоба за управление на МПС със стари табели, спирането на колата ми от движение по този повод, отмяната на глобата от съда и отмяната на спирането от движение. Независимо от това в момента обжалвам втора глоба, като служителите на КАТ въобще не пожелаха да се запознаят със съдебното решение и заповедта от МВР за отмяна на санкциите. /Вж. категория Старите табели законни и категория Театър на абсурда./
Занимавам ви с тези неща защото съм дълбоко убеден, че политическата клика злоупотреби с власт, принуждавайки милиони собственици на регистрирани автомобили да ги регистрират повторно /единствени в света/ с цел набавяне на облага на близки до властта фирми, доставчици на табелите, талоните,както и на услугите, свързани със самата пререгистрация. По този повод отправих две отворени писма до С. Станишев, писмо до Пл. Орешарски, до омбудсмана и до комисията за защита от дискриминация. Полюбувайте се в блога ми в съответните категории на отговорите, които получих от Министерски съвет, МВР, Министерство на финансите, Омбудсмана и комисията за защита от дискриминация. Най-характерното в тези отговори е липсата на отговор по същество. По моя инициатива бяха отправени и две питания в парламента до Пл. Орешарски и Меглена Кунева, които бяха посочени от Р. Петков като инициатори на кампанията за ускорена подмяна на табелите. Запознайте се със стенограмите от парламентарния контрол, посочени в блога,за да видите поредния пример за пародия на парламентарен контрол. Заслужава си да се изчете и стенограмата от 16.03.2006 г. в която е отразено обсъждането на предложението на независимия депутат Минчо Христов за отмяна на наредбата за пререгистрацията. Моите коментари са дадени в скоби.
Като икономист по образование и дългогодишен преподавател във ВУЗ изпитах ужас, когато на 15.март 2006 г. в телевизионно интервю с избрани журналисти премиерът Станишев по повод на въпрос, зададен от П. Цеков от в-к Сега за смяната на табелите заяви следното: “Първо искам да върна лентата малко назад. Част от проблема е това, че държавата своевременно, в продължение на години, не си е вършила работата. Не са подменяни номера на коли, които са с регистрация от преди …” Във всяка нормална държава твърдението на премиер, че работа на държавата е да се отказва от дадената на собствениците на автомобили регистрация и да иска те повторно да заплатят за същата услуга като се подменят табелите им, би означавало край на политическата кариера на този премиер който е казал такава глупост. У нас това изобщо не бе отбелязано в медиите с някаква реакция. Освен това премиерът, министърът на вътрешните работи и редица депутати от управляващата коалиция излъгаха, че принудителната подмяна на табелите е изискване на ЕС. Налице е лъжа на управляващите, налице са огромни загуби на населението и бюджета от мероприятието, чрез което бяха осигурени солидни печалби на частни лица, но по това се мълчи, защото лицата очевидно са силни до толкова, че могат да си позволят да използват правителството като инструмент за постигане на целите си. А правителството и депутатите от управляващата коалиция се правиха на олигофрени и твърдяха, че това е единствения начин да се изпълни изискването на ЕС за определен % на застрахованите коли със застраховка ГО, забравяйки съответния член от ЗДвП, който постановява спирането от движение на МПС без тази застраховка до нейното сключване. Разбира се и това бе отминато без критика в медиите, а стресираните собственици на автомобили се редяха на опашките по 3-4 денонощия.
Наредбата пререгистрацията на автомобилите бе приета от правителството на Иван Костов през 200 г., тоест две години след приемането на Регламент 2411 от 03.11.1998 г. на ЕС в приложението на който е посочено как трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да изглеждат табелите на автомобилите в страните от ЕС. У нас насилствено натрапените нови табели не отговарят на този Регламент. От 1.1.2007 г. България като редовен член на ЕС е задължена да спазва изискването на този Регламент, но вече почти две години не го спазва. До момента с първа регистрация с неотговарящи на изискването на ЕС в посочения повтарям задължителен регламент са над 700 000, а замминистърът на вътрешните работи Камен Пенков излиза със смехотворното твърдение, че въвеждането на новите табели изисква технологично време. /Вж. в блога отказаната за публикуване от в-к 24 часа статия Отново дезинформация за табелите на автомобилите/. Според мен обяснението е само едно – чака се подходящ момент за поредната кампания на държавата по подмяна на табелите.
Ще се радвам ако се позаинтересувате и направите предаване на тази тема – защо след 1.1.2007 г. до този момент Република България е единствената държава в ЕС, която при първа регистрация на МПС дава регистрационни табели, неотговарящи на изискванията на задължителния за всички страни Регламент.
Освен това би следвало да се погледне по-задълбочено и на въпроса за почистването на улиците от изоставени коли – каква е законовата основа и коя “наша” фирма е получила възможността да регистрира солидни печалби предавайки ги като вторични суровини, получавайки тази възможност като подарък от властта без да правят практически никакви разходи отсвен за транспортирането.
Заинтересувайте се и какво става със стотиците тонове алуминий, който се прибира при конфискуването на старите табели. Ако едната табела е 500 грама, при подмяната на табелите на над три милиона автомобила /вкл. тези от внос при първа регистрация/ количеството алуминий от шест милиона табели е три милиона килограма или три хиляди тона. Кой се облажава от това и на каква законова основа?
Искам да вярвам, че ще реагирате на писмото ми, въпреки че има опасност от чукове.
С уважение: Димитър Николов Митев, тел. 0888/704984
Пловдив, 09.10.2008 г.

Издание на журналисти от бившата редакция на ББС за БГ.

събота, май 24th, 2008

Подател: Dimitar Mitev добави в адреси
До: editor@kafene.net
Относно: Предложение за публикуване на материали.
Дата: Четвъртък, 2008, Май 8 15:29:59 EEST

Уважаеми дами и господа,
вече няколко пъти влизам във Вашия сайт http://www.kafene.net и с интерес чета публикуваните в него материали. Аз имам блог – http://www.mitev.eu, в който публикувам свои материали, отнасящи се до действията на управляващите и опозицията. Вашите възможности обаче са несравнимо по-голями и аз много бих се радвал, ако публикувате някои материали от моя блог. Особено бих се радвал ако счетете за възможно да публикувате второто ми отворено писмо до премиера С. Станишев и “отговорите”, които получавам от МС. Те са обособени в отделна категория в блога ми. Освен това ми се струва, че ще е актуално за Вас и читателите Ви ако публикувате поместеното в категория “Политици” изказване на новия вътрешен министър М. Миков по време на дебати в парламента заедно с репликите към него и неговата дуплика. Моите коментари на това иззкзазване са поместени в скоби. Пет-шест статии от блога ми са публикувани във в-к Сега, в-к 24 часа, в-к Демокрация и в-к Атака, но в повечето случаи получавам отказ за публикуване на изпратените от мен материали. Като се запознаете със съдържанието на блога смятам че сами ще си отговорите на въпроса защо в повечето случаи предлаганите от мен материали биват отхвърляни. Дано кмета и пристава /тоест българските властимащи/не висят постоянно над главите Ви и не налагат такава цензура, каквато за съжаление съществува в огромното болшинство български вестници и електронни медии.
С уважение: Димитър Н. Митев тел: 0888/704984 Интернет адреса ми е посочен в блога.

Частна информационна агенция “Фокус”.

събота, май 24th, 2008

Подател: Dimitar Mitev добави в адреси
До: focus@focus-news.bg
Относно: [Fw: отговор по Ж-65-2008 ]
Дата: Четвъртък, 2008, Март 27 19:31:55 EET
Файлове: (1) Прикрепен файл

Уважаеми сътрудници на агенция Фокус,
на 22.02.2008 г. Ви изпратих съобщение за мое отворено писмо до премиера С. Станишев и покана за посещение на интернет страница http://www.mitev.eu . След това повече от 4/5 от Вас смело, бих казал дори “геройски” изтриха от своите компютри съобщението без да го прочетат. И разбира се, каква новина ще представлява отвореното писмо на някакъв си редови българин до негово превъзходителство премиера на България, та да попадне във фокуса на агенция “Фокус”. Вчера, 26 март 2008 година бях ощастливен с отговор от комисар Пл. Василев, на когото приемната на Министерския съвет на Република България щедро е делегирала удоволствието да отговори на моето отворено писмо до министър-председателя Станишев. Препращам Ви този отговор, а оригиналното отворено писмо можете да изтеглите от цитирания по-горе уеб сайт. Там ще намерите и кореспонденция с министъра на финансите Пл. Орешарски,парламентарния омбудсман Гиньо Ганев и други герои на нашето време. У мен съществува малка надежда, че агенция “Фокус” може се все пак да се реши да популяризира с какъв “фокус” представителите на властта отговарят на един простосмъртен гражданин.
С уважение: Димитър Митев, тел. 0888 704984 e-mail: dimitr_mitev@abv.bg
Лондон, 27.03.2008 г.

—- Прикрепено писмо (отговор по Ж-65-2008) —-

Подател: 1
До:
Относно: отговор по Ж-65-2008
Дата: Сряда, 2008, Март 26 10:19:28 EETИзбери проверява се с
Galba-65-08_Admin_Min_savet_pismo_tabeli_1.doc изтегли 46.61 KB

Приемна на независимата депутатка М. Капон в Пловдив

събота, май 24th, 2008

Подател: Dimitar Mitev добави в адреси
До: priemna@mail.bg
Относно: [Fw: отговор по Ж-65-2008 ]
Дата: Четвъртък, 2008, Март 27 10:20:28 EET
Файлове: (1) Прикрепен файл

Поздрави от Лондон.
Предлагам Ви да се порадвате на “отговор по същество” на второто ми отворено писмо до С. Станишев.
Димитър Митев
27.03.2008 г.

—- Прикрепено писмо (отговор по Ж-65-2008) —-

Подател: 1
До:
Относно: отговор по Ж-65-2008
Дата: Сряда, 2008, Март 26 10:19:28 EET

Избери проверява се с
Galba-65-08_Admin_Min_savet_pismo_tabeli_1.doc изтегли 46.61 KB

Посолство на Австрия?

събота, май 24th, 2008

Подател: Dimitar Mitev добави в адреси
До: sofia-ob@bmaa.gv.at
Относно: Отворено писмо до премиера С. Станишев и покана за посещение на интернет страница www.mitev.eu
Дата: Понеделник, 2008, Март 17 17:25:07 EET
Файлове: (4) Прикрепени файла

Уважаеми господа,
изпращам Ви материали, които за съжаление не могат да бъдат публикувани в българските медии освен в Интернет. Мисля че нещата, описани в интрнет страницата http://www.mitev.eu ще спомогнат за оформяне на по-точна представа за ситуацията в Република България.
С уважение: Димитър Митев, тел. 0888/704984 e-mail: dimitr_mitev@abv.bg
Пловдив, 17.03.2008 г.

Избери проверява се с
ОТНОВО_ДЕЗИНФОРМАЦИЯ_ЗА_ТАБЕЛИТЕ_НА_АВТОМОБИЛИТЕ.doc изтегли 51.31 KB
Станишев_-_Второ_отворено_писмо.doc изтегли 95.11 KB
Станишев_интервю_табели.doc изтегли 52 KB
СТЕНОГРАМА_16_МАРТ_._ПРЕДЛОЖЕНИЕ_НА_М._ХРИСТОВ.doc изтегли 760.84 KB

Атанас Папаризов, евродепутат от БСП

събота, май 24th, 2008

Подател: Dimitar Mitev добави в адреси
До: atanas.paparizov@europarl.europa.eu
Относно: Отворено писмо до С. Станишев и покана за посещение на интернет страница www.mitev.eu
Дата: Неделя, 2008, Март 16 15:45:07 EET
Файлове: (4) Прикрепени файла

Уважаеми господин Папаризов,
след 25 години членство в БКП и 18 години преподаване във ВУЗ на марксистка политикономия ми е безкрай тъжно, че днес се налага да пиша неща като тези, които Ви изпращам. От тях личи, че БСП може да бъде съдена, ако имаше такъв закон, за злоупотреба с името “социалистическа”. Действията на министрите на БСП и на премиера Станишев при уникалната за ЕС принудителна смяна на регистрационните табели и талони на колите показва, че ръководството на тази партия е на космически разстояния отдалечено от практиката на европейските социалистически партии. Как Ви звучи това, че собствениците на автомобили отиваха след няколко дни и нощи чакане на опашките, под заплаха от солени санкции, пред пунктовете на КАТ и там им се поднасяше бланка, в която е попълнено, че те доброволно желаят да им бъдат сменени табелите с нови? На всичко отгоре след тази позорна кампания днес българските автомобили не отговарят на Регламент 2411 от 03.11.1998 г. на ЕС, тъй като регистрационните им табели са без дванадесетте звезди като символ на ЕС. Как мислите? Кому беше нужно това и чии интереси бяха натрапени на хората? Според Вас защо след приемането ни в ЕС вече втора година Република България е единствената страна в ЕС, в която при първа регистрация на автомобили собствениците им продължават да получават табели, неотговарящи на стандарта на ЕС?
Димитър Митев, тел.: 0888/704984 е-mail:dimitr_mitev@abv.bg
Пловдив, 16.03.2008 г.

Избери проверява се с
ОТНОВО_ДЕЗИНФОРМАЦИЯ_ЗА_ТАБЕЛИТЕ_НА_АВТОМОБИЛИТЕ.doc изтегли 51.31 KB
Станишев_-_Второ_отворено_писмо.doc изтегли 95.11 KB
Станишев_интервю_табели.doc изтегли 52 KB
СТЕНОГРАМА_16_МАРТ_._ПРЕДЛОЖЕНИЕ_НА_М._ХРИСТОВ.doc изтегли 760.84 KB

Европарламент, гражд. свободи, правосъдие и вътр. работи

събота, май 24th, 2008

Подател: Dimitar Mitev добави в адреси
До: ip-LIBE@europarl.europa.eu
Относно: Отворено писмо до премиера С. Станишев и покана за посещение на интернет страница www.mitev.eu
Дата: Неделя, 2008, Март 16 15:19:26 EET
Файлове: (4) Прикрепени файла

Уважаеми госпожи и господа,
изпращам Ви материали от които можете да получите документална информация за състоянието на гражданските свободи, правосъдието и вътрешните работи , както и в по-широк аспект въобще за функционирането на властта в Република България. Бих предпочел да ги публикувам в България, но засега това е практически невъзможно поради съществуващата практика в българските средства за масова информация /с изключение на Интернет/. От изпратените материали ще разберете, че българското общество за съжаление се нуждае от външна помощ за да се справи по-бързо със злоупотребите с власт и корупцията на най-високо равнище.Много са хората у нас, които гледат с надежда към органите на ЕС. Искам да вярвам, че Вашата комисия ще допринесе по-бързо да бъдат приложени европейските критерии за функциониране на органите на властта и за формирането на гражданско общество в Република България.
С уважение: Димитър Митев тел.: 0888/704984, е-mail: dimitr_mitev@abv.bg
Пловдив, 16.03.2008 г.

Избери проверява се с
ОТНОВО_ДЕЗИНФОРМАЦИЯ_ЗА_ТАБЕЛИТЕ_НА_АВТОМОБИЛИТЕ.doc изтегли 51.31 KB
Станишев_-_Второ_отворено_писмо.doc изтегли 95.11 KB
Станишев_интервю_табели.doc изтегли 52 KB
СТЕНОГРАМА_16_МАРТ_._ПРЕДЛОЖЕНИЕ_НА_М._ХРИСТОВ.doc изтегли 760.84 KB

Европарламент, Вътрешен пазар и защита на потребителите

събота, май 24th, 2008

Подател: Dimitar Mitev добави в адреси
До: ip-IMCO@europarl.europa.eu
Относно: Отворено писмо до премиера С. Станишев и покана за посещение на интернет страница www.mitev.eu
Дата: Неделя, 2008, Март 16 14:48:57 EET
Файлове: (4) Прикрепени файла

Уважаеми госпожи и господа,
от материалите, които Ви изпращам, може да научите как правителството на Република България успя да “защити” потребителите на услугата регистрация на автомобил. Българските собственици на автомобили по предложение на комисаря по защита на потребителите Меглена Кунева /тогава министър на европейската интеграция/ и министъра на финансите Пламен Орешарски бяха принудени да заплатят повторно за услугата регистрация чрез задължителна смяна на регистрационните табели и талоните на колите. В резултат от насилствената кампания днес всички автомобили в България са с табели, които не отговарят на Регламент 2411 от 03.11.1998 г.,/липсва символът на ЕС/ като при това пререгистрацията бе извършена в най-беднта страна от ЕС на двойно и тройно по-висока цена от цената за регистрация в другите страни. Вече втора година Република България е единствената членка на ЕС в която при първа регистрация собствениците на автомобили получават табели без дванадесетте звезди. Освен това Република България е едиствената страна от ЕС в която органите на Пътна полиция съставят актове и налагат глоби за управление на автомобил със стари регистрационни табели, което представлява груба дискриминация на българските граждани в сравнение с гражданите на останалите страни от ЕС. Повече информация за уникалната българска пререгистрация на автомобилите може да получите в интернет страница http://www.mitev.eu. От документите в тази страница може да придобиете представа какви хора управляват в Република България и до каква степен са смазани съпротивителните сили на населението, както и каква роля играят средствата за масова информация./Статията “Отново дезинформация за табелите на автомобилите”, както и редица други бе отказана публикуване от редакцията на вестник “24 часа” и други медии./
С уважение: Димитър Митев, тел.: 0888/704984 e-mail: dimitr_mitev@abv.bg
Пловдив, 16.03.2008 г

Избери проверява се с
ОТНОВО_ДЕЗИНФОРМАЦИЯ_ЗА_ТАБЕЛИТЕ_НА_АВТОМОБИЛИТЕ.doc изтегли 51.31 KB
Станишев_-_Второ_отворено_писмо.doc изтегли 95.11 KB
Станишев_интервю_табели.doc изтегли 52 KB
СТЕНОГРАМА_16_МАРТ_._ПРЕДЛОЖЕНИЕ_НА_М._ХРИСТОВ.doc изтегли 760.84 KB