Archive for the ‘Постинги във форуми’ Category

Писмо до колега от форума на в-к СЕГА.

петък, април 19th, 2013

Уважаеми Панайотис,
Тъй като съм наказан за три месеца http://mitev.eu/?p=3960 (до 30 април) и не мога да реагирам пряко във форума, позволявам си да Ви изпратя това писмо.
Прочетох Вашите мнения:
“Panayotis18 Април 2013 12:29

Някои жалки хорица непрекъснато сочат инициатора Станишев, уж “забравяйки”, че по темата са се изказали вече много други български политици.
ДОЛУ ГЕРБ!”
както и:


Panayotis18 Април 2013 12:33

Кунева и Сидеров за подслушването: Цветанов е виновен.

Натисни тук”

Ако не греша за Вас освен Станишев авторитети по темата с подслушванията са Кунева и Сидеров.По тази причина ги цитирате.

Позволявам си по тази причина да Ви изпратя три писма, които могат да Ви обогатят представата за Кунева.
По повод на нейно интервю във в-к 24 часа през м. април 2011 г. аз и изпратих писмо http://mitev.eu/?p=2957 Повече от два месеца нямах отговор от нея. Тогава изпратих същото писмо на всичките нейни сътрудници в кандидат-президентската и кампания. Това даде резултат и в крайна сметка получих отговор от нея. http://mitev.eu/?p=2948 Нейният отговор съдържа много откровени лъжи и демагогски внушения, както и забележителният и “принос” за разграничаване на “буквалния” и “точния” смисъл на законовите разпоредби. По тази причина аз и написах второ писмо. http://mitev.eu/?p=2942 Отговор на второто писмо нямам, въпреки че го изпратих по интернет, но го оставих и в централата на ДБГ на ул. Будапеща в София.
Надявам се, че ще изчетете писмата и че по този начин ще обогатите представата си за тази дама и за нейното отношение към българските граждани на базата на конкретни нейни действия и становища. По моя инициатива през 2006 г. депутатката Мария Капон направи парламентарно питане към Кунева по този въпрос. Ето Ви стенограмата от питането и отговора на Кунева. http://mitev.eu/?p=365

По същата тема аз тествах всички известни политици у нас. Ето писмото ми до Волен Сидеров, предадено лично на него на 6-ти септември в Новотел Пловдив по време на мероприятие на Атака. Когато предавах писмото не знаех, че приятел е направил снимките, които са публикувани в блога ми преди писмото. За да имам доказателство, че съм предал на Сидеров писмото, аз му поисках автограф, който е публикуван заедно с Отвореното ми писмо до него. http://mitev.eu/?p=3827 Вече седем месеца нямам отговор от Сидеров.

За да не ме обвините в пристрастие, ето и мое писмо до Борисов по същата тема, също останало без отговор. http://mitev.eu/?p=2802
Можете да погледнете в блога ми и писмата ми до Станишев, които му предадох лично на 17 юни 2011 г. и за които той мълчи и до ден днешен. http://mitev.eu/?p=3515

Нямам точна представа, но предполагам че сте привърженик на идеята Орешарски да бъде следващия премиер. Ако това е така, погледнете и неговата реакция по темата, защото той, заедно с Кунева, беше инициатор на съкратените срокове за повторно регистриране на законно регистрираните автомобили на българските граждани. http://mitev.eu/?p=39

Надявам се, че след като изчетете писмата, които Ви изпращам по този начин, ще разберете защо не приемам лица като Кунева, Сидеров, Станишев,Костов (наредбата, с която бяха подлудени всички български собственици на автомобили, бе приета от неговото правителство), Доган и т.н. и т.н. да бъдат съдници на Цветанов и ГЕРБ. Това по никакъв начин не означава, че ГЕРБ и лидерите му няма защо да бъдат критикувани. Вижте по този повод в www.mitev.eu категория Писма до Цв. Цветанов (предадох му ги също лично) и как в края на краищата петчленен състав на ВАС спести на министъра задължението му да ми отговори на Заявлението по ЗДОИ. Това ми костваше 150 лв., които заплатих на МВР по решение на съда, тъй като касационната ми жалба бе отхвърлена.
В заключение искам да Ви се извиня за дългото писмо и да Ви посъветвам да се вглеждате повече в делата и по-малко в приказките на политиците, на които симпатизирате.
Бъдете жив и здрав.

За нравите във форума на вестник СЕГА

петък, март 1st, 2013

             

                                       ИЗДАТЕЛЯТ МЪЛЧИ

На 1.03.2013 г.  в съответствие с правилника за участие във форума на в-к Сега изпратих следното  писмо до издателя на вестника.

Подател: Dimitar Mitev <dimitr_mitev@abv.bg>

  добави в адреси 

До: editors@segabg.com  
Относно: Възражение по повод на наказания във форума на в-к СЕГА.  
Дата: Петък, 2013, Март 1 21:44:51 EET  
Файлове: (1) Прикрепен файл  
 
Уважаеми,
Изпращам Ви моя публикация в блога ми по повод на наложени ми наказания от модератора. Считам ги за несправедливи и тенденциозни. Ще се радвам ако бъдат отменени и ако бъдат взети мерки за уеднаквяване на отношението на модераторите към всички участници във форума. http://mitev.eu/?p=4013
ПП.
Ако поднесените факти, илюстриращи обстановката във форума са Ви малко, може да видите приложения файл с малка извадка от “творчеството” на изявен форумен участник, който се радва на толерантно отношение от страна на модераторите. Искрено се надявам, че ще вземете мерки да спрете плъзгането на форума по наклонената плоскост към такъв “еталон” за участие в дискусиите. Защото точно това се наблюдава според мен от доста време насам.
С уважение:
Димитър Н. Митев
 
 
 
 
    
  Vila_za_Borisov_i_GERB.doc     изтегли

 

Вече 10 дни след това няма никакъв отговор на това писмо.

 

 

     За нравите във форума на вестник СЕГА

 

          През втората половина на м. януари  2013 г. бях наказан  два пъти във форума на в-к СЕГА. Според мен категорично и двете наказания са абсолютно несправедливи и не са в съответствие с правилника на форума. Тези наказания ме накараха да се вгледам по-подробно в „наказателната” практика на модераторите. Считам, че тя не е еднаква за еднотипни случаи и в нея личи ясно изразена разлика в отношението към участниците във форумните дискусии в зависимост от съответствието или несъответствието на техните мнения с господстващата към момента политическа линия на форума и вестника.

          За да не бъде прието горенаписаното като голословно твърдение ще дам примери. Тези примери  естествено касаят санкции срещу мен и мои мнения (поради това, че санкционираните мнения обикновено се изтриват, не мога да дам цитати за други аналогични случаи).

          Първата санкция срещу мен бе наложена по повод на  мое мнение, написано под публикация „Комарницки: Г-н Борисов, или сте заблуден, или лъжете”:

          По време на „дискусията” Симплифайд Солушънс написа следното мнение:

„Митев, много добре те разбрах от първия път. Ето от този:

Mitev
17 Яну 2013 16:49
Мнения: 14,728
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP

Панайотис,
на мен също би ми било интересно ако Комарницки направи сравнение как е приемана критиката в неговите карикатури от предшествениците на Борисов и от Борисов. Той не може да няма впечатление за техните реакции. Но едва ли ще дочакаме такова сравнение.

Опита се да внушиш, че предшествениците на Борисов са реагирали като него, но Комарницки си е мълчал и ТИ не вярваш, че ще има доблестта да направи сравнение.

А сега го докажи! Ей това, което си написал, докажи. С броене на постинги под карикатурите не става. Става с линкове към реакции на предишните. Най-малкото с един.
Чакам! И ако не дадеш поне едно доказателство, ти, Митев, си клеветник. (Курсивът мой – ДМ)Толкоз.”

 

  На горецитираното аз отговорих:

      „Симпли, първо моля да ме извиниш че ти отговарям със закъснение от няколко часа.
Второ, констатирам, че си изтълкувала превратно постинга ми по отношение на Комарницки. Не употребявам израз като “скатал” за никого, още по-малко за Комарницки. Това си е твоя измислица. Чакаш от мен да проверявам имало ли е реакция от предишните или е нямало.
***

ПП.
Освен това мисля, че по въпроса за сравнение на реакциите на Борисов и предишните относно карикатурите на Комарницки, най-компетентен би трябвало да бъде именно самият Комарницки. Аз обаче продължавам да съм песимист че той ще се заеме с публично сравняване на реакциите на предишните с реакциите на Борисов.”

          Бях много изненадан от неочаквана намеса на Сибил. На мястото на звездичките имаше две изречения. В първото, по-краткото, написах на Симплифайд Солушънс че май е забравила за съществуването на презумпцията за невиновност. С второто изречения  я призовах тя да докаже че съм клеветник на базата на конкретна съпоставка на мои мнения (оригинални, не според нейно тълкувание) с фактите.

          Тези две изречения бяха изтрити и в резултат на това бях наказан без право да давам мнения във форума за шест дни. Сибил не беше посочила кое правило съм нарушил с горецитираните (по памет) изречения.

          Добре съм запознат с форумното правило: “Постингите трябва да показват респект към другите потребители. Оскърбленията ще бъдат премахвани.”

          В случая бях наречен с оскърбителното „клеветник” и ми беше предложено да докажа, че не съм такъв. Това мнение на Симплифайд Солушънс не бе изтрито. Наказаният бях аз заради очевидно оскърбителното (според модератора) искане да ми бъде доказано, че съм клеветник. Симплифайд Солушънс  цитира в курсив мое предишно мнение и след това прави абсолютно произволно свое тълкувание на написаното от мен като ми приписва намерения за внушение, което изобщо нямах.

          Отделен въпрос е че днес, 28.02.2013 г. (четиридесет дни след въпросната размяна на мнения) на мен не ми е известно Христо Комарницки да е реагирал и по този начин да е опровергал моя песимизъм, че едва ли ще дочакаме да направи сравнение между реакциите на предишните и на Борисов за карикатурите му.

          Честа практика във форума е срещу мнения, които не пасват на господстващата линия във форума да се нахвърлят по няколко форумни участници. Така беше и в дадения случай. Който иска може да проследи по-подробна извадка от мои мнения и мнение на опонентите ми в       http://mitev.eu/?p=3997

          Тук за краткост ще цитирам само следните „съответстващи” на горецитираното форумно правило „уважителни” постинги към мен:

„Дон,
А бе Митев, ти не си у ред бе…
Когато напуснах форума, се беше разпенил. Излязох, водих лунноликата до едно симпатично бистро край морето, връщам се – ти си пак тук.
И пак си същия. Нямаш представа колко си досаден.

Нали ти писах – Zadny vstup, щом ме видиш! Гит ишине, ко разбираш средноевропски йезици.” (Курсивът мой – ДМ)

 

          Последното изречение се нуждае от коментар. Дон ми напомня старо свое изискване, написано на чешки, да не влизам (във форума) когато той е в него. А на турският израз „гит ишине” нещо от рода на „чупката”, „махай се от тук”.  За Сибил очевидно този постинг не нарушава горецитираното правило, изразява респект към мен като потребител, не съдържа оскърбления

 и затова Дон    не получава никаква санкция 

Ето още едно „уважително” мнение от Симплифайд Солушънс, прието за нормално от Сибил:

„„Той не може да няма впечатление за техните реакции. Но едва ли ще дочакаме такова сравнение.”

Но едва ли ще дочакаме?!!!
Митев, не те ли е срам?
ТИ, Митев, нямаш ли впечатление за техните реакции? Срещал ли си поне в една медия поне една тяхна реакция по тоз повод?
Очевидно нямаш лично впечатление и не си срещал реакция, щом очакваш Комарницки да ти направи сравнението.
(Подчертано от мен  – ДМ)
А щом не си, защо си убеден (виж си пак второто изречение), че е имало въобще някаква реакция?! А, Митев?!

ПП – А, изпреварили са ме. Но ти не разбираш от веднъж, та няма да се трия.

 

(В интерес на истината подчертаният текст в постинга на С. Солушънс отразява вярно причината, поради което се съгласих с Панайотис и също пожелах Комарницки да направи сравнение. Това обаче също се оказа мой грях, заради който трябва да се срамувам според нея.)

 

       Калина Малина:

 

Митев, дружески съвет – прекалено много занимаваш форума със себе си.

 

А Данте добавя от своя страна по адрес на още двама колеги и по мой адрес:

„Данте:

 

На Натурала – пражолка.Телешка.
На Алабалов – фуражка и катаджийски слънчеглед.


На Митев – нов ибрик. С табела на гърба.
” (Курсивът мой – ДМ)

(Този постинг също не е изтрит. Вероятно защото е образец на уважително отношение към опонентите)

 

Между другото, постингът на Алабалов, който е в пряко нарушение на правилата на форума, също не е изтрит, макар че той самият е наказан :

 

Алабалов
17 Яну 2013 17:50
Мнения:
185
От:
Bulgaria Скрий: Име,IP           
Христо Комарницки-Ибрика е червена подлога още от Живково време. Не се сещам някога да е карикатурил някой от червените фашисти, което автоматично го прави червена фашистка подлога.                             Х                 х                х          След като изтече шестдневното ми наказанието взех участие в дискусия под статията:

“Шефът на БАН става министър на образованието”

http://www.segabg.com/article.php?sid=2013013000019985027

 

По повод на постинг от Дон по мой адрес се появи мнение на Блъди Мери относно постинг на Дон:

bloody mary 30 Яну 2013 15:24 Мнения: 3,508 От: BulgariaСкрий: Име,IP “Don 30 Яну 2013 14:42 Mитев отново успя да засере темата с неповторимия си спам.   А бе за друго е темата, гит ишине.”  Ако друг я изръси тази простотия не му мърдат седмици във фризера. Но понеже сме се оплаквали от просташкия език на автора без последици, знаем   вече..

 

Отговорих на Блъди Мери по следния начин:

Mitev 30 Яну 2013 15:32 Мнения: 14,789 От: BulgariaПромени Don 30 Яну 2013 14:42 Mитев отново успя да засере темата с неповторимия си спам. А бе за друго е темата, гит ишине. Ако друг я изръси тази простотия не му мърдат седмици във фризера. Но понеже сме се оплаквали от просташкия език на автора без последици, знаем   вече.. “Блъди Мери, на 19 януари беше изтрита моя реплика към една привърженичка на ОПРОСТЕНИ   РЕШЕНИЯ, след като ме определи като клеветник, ако не докажа това, което тя   искаше от мен. Позволих си да отбележа, че май е забравила презумпцията за   невиновност и че е редно тя, на базата на мои твърдения (оригинални, не   според нейните тълкувания) да докаже че съм клеветник. Точно тази част от   постинга ми бе изтрита и бях ощастливен със шестдневно охлаждане във фризера.   Отдавна не се изненадвам на много неща тук.”

Отговорът ми не остана незабелязан от Симплифайд Солушънс. Ето нейната реакция:

 

 

Simplified Solutions

30 Яну 2013 16:57

Мнения: 10,743

От: Bulgaria

Скрий: Име,IP

на 19 януари беше изтрита моя реплика към една привърженичка на ОПРОСТЕНИ РЕШЕНИЯ,след като ме определи като клеветник, ако не докажа това, което тя искаше от мен.Позволих си да отбележа, че май е забравила презумпцията за невиновност и че е редно тя, на базата на мои твърдения (оригинални, не според нейните тълкувания) да докаже че съм клеветник. Точно тази част от постинга ми бе изтрита и бях ощастливен със шестдневно охлаждане във фризера. Отдавна не се изненадвам на много неща тук.

Митев, не му е тук мястото, но обърни все пак внимание на болднатата част от собственото ти обяснение, съдържаща условието “ако не докажеш”. Но дори тази част не е напълно честна – ти трябваше да докажеш твое собствено твърдение, на базата на което правеше и друго внушение. Та пак ти повтарям – ако не си доказал твърдението си, Митев, ти си клеветник и допълнителното ти внушение също е клеветническо. Защото ти, Митев, си забравил презумпцията за невиновност. От теб се очакваше да дадеш поне един единствен линк за доказателство. Дал ли си го, Митев?                          

Добре е, че поне си дал дата за ориентиране на тези, които се интересуват от истината за случилото се. Толкоз.

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Simplified Solutions

 

 

    

 

 

Тъй като Симплифайд Солушънс продължаваше да ме обвинява че съм клеветник на базата на нейно тълкувание на написано от мен мнение, аз и отговорих по следния начин:

„Многоуважаема Симплифайд Солушънс, доколкото ми е известно клеветата е подсъдна, клеветникът съответно трябва да носи съдебна отговорност. Ти ме нарече клеветник, съответно трябва да дадеш доказателство в какво кого и кога съм наклеветил. Поставила си ми условие ако не докажа. Не ми се иска да влизам отново в тази дискусия, защото още ми е студено. Все пак ще посоча, че не съм отправял никакво клеветническо твърдение, нито допълнително клеветническо внушение. Затова те призовах да посочиш конкретно мое твърдение (оригинално, не съгласно твое тълкувание) с което да докажеш че съм оклеветил някого. От мен се очаквало да дам поне единствен линк за доказателство. Какво да докажа с този линк? Коя моя теза е недоказана? Кое форумно правило според теб наруших с припомнянето, че съгласно презумпцията за невиновност, след като ме обявяваш за клеветник, ти трябва да посочиш конкретната/ните клевета/и, които съм пуснал във форумното пространство? Консултирай се с юристите във форума ако обичаш. Вярвам,че те ще ти посочат, че не аз трябва да доказвам, че не съм клеветник (както искаш ти), а ти трябва да докажеш, че съм такъв, какъвто си ме нарекла. И се порови в архива да видиш дали има поне един случай в който да съм отправил обидна квалификация към теб или към който и да било от опонентите си.”

Извадих си поука от предишното неочаквано изтриване на част от мое мнение и съхраних  написаното. Малко след това постингът ми беше изтрит и вместо него се появи:

Покажи 30 Януари 2013 17:16

 

***1.6 Спамът и флудът (едносрични и повтарящи се постинги, както и оф-топици) са недопустими.

 

Симплифайд Солушънс продължи спора като цитира извадка от изтрития ми постинг и написа следното:

“Поставила си ми условие ако не докажа.

Доказа ли, Митев?

 

В отговор написах:

Симплифайд Солушънс,
искаш аз да доказвам, че нямам сестра. Това няма да стане. Не съм длъжен по никакъв начин да изпълнявам условието, което си ми поставила. Особено пък когато си ме нарекла с обидна квалификация и поставяш условие аз да оборвам тази квалификация чрез доказателства. Под достоинството ми е.

 

След това констатирах, че повече не мога да публикувам мнения защото съм наказан за 90 (деветдесет) дни.

 

 

Припомням, че възмущението по мой адрес възникна от твърдението ми, че едва ли ще дочакаме сравнение, (което и Панайотис желаеше) на реакциите на предишните управляващяи с реакцията на Борисов.

 

  Панайотис,
на мен също би ми било интересно ако Комарницки направи сравнение как е приемана критиката в неговите карикатури от предшествениците на Борисов и от Борисов. Той не може да няма впечатление за техните реакции. Но едва ли ще дочакаме такова сравнение. (Курсивът е на Симплифайд Солушънс, също и подчертаният текст, който се превърна в ябълката на раздора)

 

До днес изминаха 40 дни от датата на спора. Не забелязах през този период Комарницки да е реагирал и да е публикувал някакво сравнение. Ако не съм пропуснал да регистрирам евентуална негова реакция, това означава, че съмнението ми е било основателно, а не клевета. Съвсем отделен въпрос е как това съмнение бе изтълкувано от Симплифайд Солушънс за да ме нарече клеветник.

 

 

 

Отбелязвам още, че нито постингът на Дон, на който реагира Блъди Мери, нито постингът на Симплифайд Cолушънс бяха изтрити. За санкция да не говорим.

 

Ето за илюстрация още постинги, които не са изтрити, съответно авторите им не са санкционирани.

вила
15 Май 2012 11:38
Мнения: 6,320
От: Bulgaria
niksan
15 Май 2012 10:24Даскалите по челна стойка се навират в правото и… изхождат цвъковщина…Тиквата вика питайте съда де са Каквито са шебеците такива са и обслужващите ги.
   
Туткалчев
28 Фев 2012 20:10
Мнения: 3,636
От: BulgariaСкрий: Име,IP
Така е, Сократе. Появи ли се Митев, разговорът обикновено придобива, ако мога така да се изразя, архитектурата на селски нужник.

 

Туткалчев
20 Фев 2012 13:09
Помоооощ! Табелконосецът пак загрухтя!

 

 

вила
20 Фев 2012 13:17
Табелконосецът пак загрухтя!Нормално е,гладна свинка /политически слъночоглед,де/ за бонуси плаче…

 

 

Don
20 Фев 2012 13:47

А бе ти си като кучето на Павлов, бе. Щом ти споменат за Кунева, у теб потичат табели.
А спри се малко, де.

 

 

Стотици са обидните постинги по мой адрес. Хиляди са обидните постинги по адрес на много участници във форума. Присъстват в коментари почти под всяка публикация във вестника. И санкция за тях няма. Няма санкции и не са изтрити дори простотии по адрес на Сибил като:

 

Джуров14 Юли 2012 09:58

 

говедата ще отпаднът таа година още в Сараево няма да има как да им се изпикаем на главите с поредното августовско е*ане по Европа ..сега ще юлско

Dragoi14 Юли 2012 12:25

 

Доверието в Сибил намалява, както и надеждата, че този форум ще се спаси от Джуровци и няма да се слее със Спорт1

 

mladencho_stoichev14 Юли 2012 12:40

 

Сибил е фенка на зоопорно!

mladencho_stoichev14 Юли 2012 12:46

 

Кат’ чуе за гостилеца мъзгата и теква!

 

 

 

Мисля че няма нужда от повече примери за двойният аршин, с който се мерят и оценяват постингите на различните участници. За повечето участници във форума това би било нещо като да се носят дърва към гората. Всеки знае и би могъл да даде стотици примери.

 

В заключение ще посоча още един аспект на нещата. Струва ми се, че модераторите на форума са възприели линия на предизборно прочистване чрез наказания на членове на форума, които не се вписват в господстващата линия. Аз бях наказан до края на април и фактически няма да мога да участвам в предизборната размяна на мнения в този форум.

Има обаче още колеги, които според мен по същата причина са наказани за още по-дълъг период. Например:

07.02.2013 г.
Алото:
Прякор
Алото
Вид Наказан
Теми 15- Покажи

Мнения 295 – Покажи

Санкционирани мнения 0
Край на последна санкция 2013-06-30 00:00:00

Регистриран на 2012-01-30 16:08:42
E-mail mitiof@abv.bg

Антракс:
Прякор
Anthrax
Вид Наказан
Теми 8- Покажи

Мнения 146 – Покажи

Санкционирани мнения 0
Край на последна санкция 2013-06-30 00:00:00

Регистриран на 2013-01-05 02:54:09
E-mail vladolya@abv.bg

 

Преместихго
Прякор
преместихго
Вид Наказан
Теми 1- Покажи

Мнения 387 – Покажи

Санкционирани мнения 0
Край на последна санкция 2013-06-30 23:00:00
Регистриран на 2012-01-14 14:34:43

 

 

Минувача
Прякор
Минувача
Вид Наказан
Теми 6- Покажи

Мнения 171 – Покажи

Санкционирани мнения 0
Край на последна санкция 2013-06-30 00:00:00
Регистриран на 2013-01-07 16:47:08

 

 

 

 

p-k Lukash
Вид Наказан
Теми 0- Покажи

Мнения 283 – Покажи

Санкционирани мнения 3
Край на последна санкция 2014-01-31 00:00:00
Регистриран на 2003-01-07 11:48:31

 

 

 

The Spy

Прякор
The Spy
Вид Наказан
Теми 360- Покажи

Мнения 7398 – Покажи

Санкционирани мнения 33
Край на последна санкция 2014-01-31 23:19:20
Регистриран на 2006-02-24 16:30:57

 

Breitling

Прякор
Breitling
Вид Наказан
Теми 177- Покажи

Мнения 2689 – Покажи

Санкционирани мнения 0
Край на последна санкция 2013-04-09 00:00:00
Регистриран на 2012-03-11 21:40:17

 

 

Бармалей
Прякор
Бармалей
Вид Наказан
Теми 32- Покажи

Мнения 8971 – Покажи

Санкционирани мнения 19
Край на последна санкция 2013-04-15 20:07:16
Регистриран на 2007-06-09 11:23:16

        zzz07
Прякор
zzz07
Вид Наказан
Теми 5- Покажи

Мнения 394 – Покажи

Санкционирани мнения 0
Край на последна санкция 2013-06-13 03:00:00
Регистриран на 2010-11-11 08:33:48

 

Шмендо Капелев
Прякор
Шмендо Капелев
Вид Наказан
Теми 22- Покажи

Мнения 674 – Покажи

Санкционирани мнения 0
Край на последна санкция 2013-05-31 20:00:00

 

Ева Ева        
                          

Прякор evaeva
Вид Наказан
Теми 0- Покажи
Мнения 6 – Покажи
Санкционирани мнения 0
Край на последна санкция 2014-01-31 00:00:00
Регистриран на 2013-01-17 08:21:59

 

 

Софето

 

 

Прякор sofeto
Вид Наказан
Теми 22- Покажи
Мнения 751 – Покажи
Санкционирани мнения 8
Край на последна санкция 2013-06-30 00:00:00
Регистриран на 2006-12-07 10:16:56
E-mail spetrov@web.de

 

 

Наказанията за провинили се представители на „правилната линия” във форума в огромното болшинство от случаите са за много по-кратки периоди. А както се вижда от дадените по-горе примери с обидни постинги, някои „правоверни” форумци са практически недосегаеми.  За вулгарният език в много от постингите не ми се коментира. Много е тъжно ако това е “най-великият” форум в България, както някои участници в него го характеризират.

Оставам с впечатление че след чувствителното увеличение на публикуваните тенденциозни, политически пристрастни и в значителна степен необективни статии на страниците на вестник СЕГА, следващата стъпка е форумът да бъде прочистен от политически „неблагонадеждни” участници. Много ще се радвам ако се окаже, че впечатлението ми е погрешно.

Димитър Митев

 

 

Форум на в-к Сега – Afera.Bg – Vasik – изтрито мнение, съпоставка с неизтрити мнения

петък, март 9th, 2012
Mitev
09 Мар 2012 09:13
Мнения: 13,483
От: Bulgaria

Васик
08 Мар 2012 22:08
Митев,
този номер няма да мине – че си се борил с политическата върхушка. Ти се бориш за 7000 евро, които съвсем конкретно си споменал в твоя иск, а това, че имитираш политическа опозиция на Станишев и Кунева е само маска, която само ти смяташ за ефективна. Ти съвсем логично влизаш в групата на роми и други маргинали, които не си плащат тока и парното с довода “Политиците са виновни”, докато останалата и по-голяма част от населението изпълнява своите задължения към държавата. Твоята борба за 7000 евро, за които смяташ, че отговарят на твой сърдечен пристъп, е Солунската митница, в случая под името Страсбургски съд. В живота не става така и с твоето “другарю” към Станишев ти сам си плонжирал в локвата с нечистотиите, от която вече няма кой да те измъкне.Васик
08 Мар 2012 22:12
Митев,
както не си разбрал, че в сайта “Афера” всички коментари се пишат само от един човек и между другото твоето поставяне в този сайт само по себе си е постановка, която ти тълкуваш по съвсем наивен начин, така и не си разбрал, че тук единствено те хвали един и същи тъпоумен ник, който си прави нови регистрации, за да заобикаля бан.

Васик,
продължавай с манипулациите си приятелче, продължавай. Има надежда тези, които гушнаха стотици милиони от пререгистрацията, да ти се отблагодарят с финикийски знаци или по друг начин.

Що се отнася до твърдението ти

както не си разбрал, че в сайта “Афера” всички коментари се пишат само от един човек

ти казвам, че си в грешка. Разбрах, че всички НЕГАТИВНИ коментари се пишат само от един човек, макар и с различни никове. Защо си пропуснал думата НЕГАТИВНИ в сегашния си постинг, ти много добре знаеш.
А за тези, които не са следили публикуването на моята кореспонденция с Меглена Кунева в Афера.бг, могат да го видят в
Натисни тук

Ето и постингите под публикацията. Нека всеки сам си прави извод кое е вбесило Васик.

Кой е Митев?Автор: Стефан Дата: 09-02-2012 19:47Не може да се подигравате с нещастието на хората. Това е един недобре с главата човек, обсеснат от темата за регистрационните табели. Той се подвизава във форума на “Сега”, където се отдава на дълги излияния по болната му тема. Това е един български Мирча Кришан, за когото е нужна специализирана помощ.

извод

Автор: гражданка Дата: 09-02-2012 20:41

Браво, добре написано и с доста фактически данни. Мнозинството от българите й вярват на сладките приказки и гласуват за нея- без да я познават. Дано повече се знае за мераклиите за власт и не грешим отново!

ние пак сме тук

Автор: gogo Дата: 09-02-2012 20:45

Да те са пак тук при нас и ни поучават как да живеем.Децата,снахите,зетьове и роднини на ЦК членове отново ни управляват.Сами сме си виновни още от 1989.Голямата тояга трябваше да играе.За да се стигне до демокрация в народите на юг в Европа са необходими около 10-15 години военно положение.Лошото е че 1989 г.нашите военни баха комунистиимного мързеливи.

Стефане,

Автор: Хм Дата: 09-02-2012 22:31

не знам дали е болен, но ми изглежда прав. Без да съм специалист по темата.

“Тихата вода е най-дълбока”

Автор: Атанасов Дата: 09-02-2012 22:57

Димитър Митев си е съвсем наред с главата (прегледайте му страницата).
За написаното по-горе благодаря на екипа на Афера.бг.

До Стефан

Автор: Михаил Дата: 09-02-2012 23:57

Лудостта присъства и реално в романа – в образа на Мунчо. Той „следва” главния герой от самото начало на повествованието. Очевидец е на среднощното убийство във воденицата (знае най-голямата и най-страшна тайна) и присъства като сянка на героя във всеки важен момент. Неслучайно в края на романа, когато ужасът и страхът завладяват хората и преобръщат съзнанието им, а героичността е заменена с унизително треперене пред поробителя, Мунчо е единственият, осмелил се да протестира. В хаоса, настъпил след въстанието, само лудият има дързостта да изрече мислите си и да остане верен на делото. В тази морално преобърната действителност, когато духовната „лудост” е унищожена (Огнянов, Соколов, Рада, Кандов умират геройски), тя се запазва единствено в замъгленото съзнание на действително луд човек. За Вазов тази аналогия съдържа моралната оценка на събитията и поведението на българина. Творецът с горчива ирония разказва за пробуждането и отрезвяването на народа, оказал се неподготвен да се жертва в името на идеала. „Лудостта” не успява да вземе връх над трезвостта и практицизма, а инстинктът за самосъхранение и оцеляване се оказва много по-силен от смелостта, решителността и готовността за саможертва.

..

Автор: aiko Дата: 10-02-2012 12:16

Мазмантийството – присъщо за нашите политици. Само тя да е – с мед да я храниш.

Да

Автор: Ариман Дата: 10-02-2012 12:33

То цялото правителство таквоз бре Митев ,виж как им светят червените комунистически задници.Като пътни светофари са постоянно червено -не преминавай.
Пълно с доносници , милиционери , партийни кадри на партията майка -БКП ,БКП.Все мазмантии.

Жалко е за сайта, който уважавахАвтор: ЧитателДата: 10-02-2012 17:53Уважаема Afera.bg – журналистически разследвания и актуални новини,
Толкова ли ниско в дълбините паднахте, за да се занимавате с пошлости от типа на тези, които сте публикували? Това какво е – журналистическо разследване? Актуална новина? Или някой и на вас ви нашепва, че трябва да се оплюе всичко, което е по-различно от ясно видимата простотия и наглост на сегашното управление? Жалко, ако “управленците” толкова много ги е страх, че е възможно все пак някой да е по-умен и с по-голям авторитет от тях! Преди да публикувате тези “откровения” защо не попитахте кой и какъв е лицето Митев?

предателка

Автор: ivan v Дата: 14-02-2012 18:10

Тази кунева-пръмова трябва да е в затвора за национално предателство!А червените и подържници да си декларират доходите от клакьорство.

Отлична публикация!

Автор: Никола Митев Дата: 16-02-2012 21:35

От години живея в чужбина, и ще призная, че не ми е останало много с какво да се гордея за това че съм Българин.
Гордея се обаче от начина, по който баща ми си отстоява правата.
А това, че някоя овца ще го нарече луд за това че мисли, е по-скоро комплимент. Който смята, че може да го обори с факти и доводи, нека ги публикува.

ПП.
Извинявам се за дългия постинг. Дано всеки успее да види кой е Васик и какво го тормози при публикуването на ми с М. Кунева в Афера.бг.

 

 

“Mitev
09 Мар 2012 09:52
Мнения: 13,484
От: Bulgaria

Кратко резюме на предишното ми мнение и един ВЪПРОС.

Васик
08 Мар 2012 22:08
Митев,
този номер няма да мине – че си се борил с политическата върхушка. Ти се бориш за 7000 евро, които съвсем конкретно си споменал в твоя иск, а това, че имитираш политическа опозиция на Станишев и Кунева е само маска, която само ти смяташ за ефективна. Ти съвсем логично влизаш в групата на роми и други маргинали, които не си плащат тока и парното с довода “Политиците са виновни”, докато останалата и по-голяма част от населението изпълнява своите задължения към държавата. Твоята борба за 7000 евро, за които смяташ, че отговарят на твой сърдечен пристъп, е Солунската митница, в случая под името Страсбургски съд. В живота не става така и с твоето “другарю” към Станишев ти сам си плонжирал в локвата с нечистотиите, от която вече няма кой да те измъкне.Васик
08 Мар 2012 22:12
Митев,
както не си разбрал, че в сайта “Афера” всички коментари се пишат само от един човек и между другото твоето поставяне в този сайт само по себе си е постановка, която ти тълкуваш по съвсем наивен начин, така и не си разбрал, че тук единствено те хвали един и същи тъпоумен ник, който си прави нови регистрации, за да заобикаля бан.Кой е Митев?Автор: Стефан Дата: 09-02-2012 19:47Не може да се подигравате с нещастието на хората. Това е един недобре с главата човек, обсеснат от темата за регистрационните табели. Той се подвизава във форума на “Сега”, където се отдава на дълги излияния по болната му тема. Това е един български Мирча Кришан, за когото е нужна специализирана помощ.Жалко е за сайта, който уважавахАвтор: Читател Дата: 10-02-2012 17:53Уважаема Afera.bg – журналистически разследвания и актуални новини,
Толкова ли ниско в дълбините паднахте, за да се занимавате с пошлости от типа на тези, които сте публикували? Това какво е – журналистическо разследване? Актуална новина? Или някой и на вас ви нашепва, че трябва да се оплюе всичко, което е по-различно от ясно видимата простотия и наглост на сегашното управление? Жалко, ако “управленците” толкова много ги е страх, че е възможно все пак някой да е по-умен и с по-голям авторитет от тях! Преди да публикувате тези “откровения” защо не попитахте кой и какъв е лицето Митев?[/quote]

Въпросът ми е: Има ли основание да се предполага, че цитираните мнения, подписани с различни никове, са от един и същ автор?

С други думи – Стефан и Читател алтер его ли са на Васик?”

 

Последното ми мнение (кратко резюме и въпрос) беше изтрито от Сибил!!!

Mitev
09 Мар 2012 09:52
Мнения: 13,484
От: Bulgaria

***Спаменето и провокирането на конфликти и напрежение във форума са недопустими.
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: sybil

 Няма да коментирам двойния аршин с който се мерят постингите на различните участиници във форума. Читателят и сам може да си направи съответния извод след като прочете обидните нападки по мой адрес, които не са изтрити и моите отговори, в които не съм си позволил нито една обидна дума, но съм обвинен в спамене и провокиране на конфликти и напрежение във форума. “Демокрацията” и “свободата на словото” напредват. Дано не стигнат никога до там че да могат да цензурират и този сайт.

За сравнение цитирам 26  мнения на участник във форума под статия за изказване на Б. Борисов. Сибил не намери причина да изтрие нито едно от тях. Нямаше и обвинение в спамене.

Покажи
09 Март 2012 11:25
ИЗРОДИ !!!
Покажи
09 Март 2012 11:14
Васик, вила, кайли, е6 и генек

 
Покажи
09 Март 2012 11:11
Без съмнение, това управление е ИЗРОДСКО. Ако някой не го е разбрал, толкова по-зле за него.

 
Покажи
09 Март 2012 11:10
Много остроумно, няма що. И ти ли, Сократ-е подкрепяш изродите от ГЕРБ?

 
Покажи
09 Март 2012 11:06
ГЕРБерастията, аре чупка ! Искаме чист въздух !

 
Покажи
09 Март 2012 11:03
Няма да спра ! Днес ми преля чашата вече. Това изказване на ТИКВАТА е ИЗРОДСКО ! На вицепремиера му – също ! Това са ИЗРОДИ ! Тези не са нормални човеци. Тия са луди, а са се качили най-отгоре на властта ! ОСТАВКА !

 
Покажи
09 Март 2012 11:01
Аре чупка, че ми писна ! Възхвалявайте мутрите, но на друго място !

 
Покажи
09 Март 2012 10:59
ГЕРБерастията да отива на сайта на ГЕРБ или където иска. Този Форум е свободно място от ГЕРБерасти !

 
Покажи
09 Март 2012 10:57
Targus, аре чупка!

 
Покажи
09 Март 2012 10:56
Нека този Форум бъде единственото място, свободно от ГЕРБерасти !!! Хора, имаме нужда от чист въздух !

 
Покажи
09 Март 2012 10:54
Targus, айде чупка !

 
Покажи
09 Март 2012 10:53
Кажи ми бедни Народе, докога ще търпиш ???

 
Покажи
09 Март 2012 10:51
Mrx++

 
Покажи
09 Март 2012 10:47
ГЕРБ опустоши България !!!

 
Покажи
09 Март 2012 10:44
На ГЕРБерастията не й стиска да му обърне гръб. ХАХАХА

 
Покажи
09 Март 2012 10:40
ЧЕСТИТ ВИ ИЗРОД-ПРЕМИЕР !!!

 

 

Покажи
09 Март 2012 10:39
вила

 
Покажи
09 Март 2012 10:37
ГЕРБ-комунисти са ИЗРОДИ !!!Няма друга дума за тях.

 
Покажи
09 Март 2012 10:34
Сега фискалният резерв е по-голям отколкото вие ни го оставихте”, каза още вицепремиерът.

ИЗРОДИ !!!

 
Покажи
09 Март 2012 10:31
Няма на света по-големи лапнишарани от българските ГЕРБерасти !

 
Покажи
09 Март 2012 10:28
ГЕРБерасти, имам пак въпрос към вас. Кой е онзи момент, в който може да се усетите, че ви мамят ? Или няма начин, а ?

 
Покажи
09 Март 2012 10:24
НАРОДЕ, на бунт се вдигни ! Изплюй тази храчка. Тиквата заплюй, както и всички ГЕРБерасти. Те не са хора. Това са ИЗРОДИ !

 
Покажи
09 Март 2012 10:22
ГЕРБ СА ИЗРОДИ !!!

 
Покажи
09 Март 2012 10:21
Борисов е като една храчка. Народът трябва да го изплюе и да го заплюе. Обаче кога ще стане това ??? НАРОДЕ ?!

 
Покажи
09 Март 2012 10:19
Ама вие сте седнали да разсъждавате от какво ни бил спасил тоя ИЗРОД??? ХАХАХ, ще падна от смях. Тоя не заслужава да го погледне човек, камо ли да му разсъждава.

 
Покажи
09 Март 2012 10:16
ИЗРОД !!!

По повод на мнение в групата “22 години надолу и все надолу – да се пробудим”

петък, март 2nd, 2012
2 hours ago · · 1
 • Dimitr MitevГеорге Софкин, чета написаното от Вас твърдение, че” Борисов държи контрабандата, протитуцията и пр. сладки “бонуси”” и се питам какви конкретни доказателства можете да предложите в подкрепа на това твърдение? Ще се усетите ли най-после, че такива общи обвинения са контрапродуктивни? С такива твърдения масова подкрепа не може да се печели. Доказателство са изборите от 2009 г. както и тези от 2011 г. Ако имате конкретни данни, давайте ги. Ако не поне пишете, че горните обвинения са Ваши подозрения или предположения.

  19 minutes ago ·
 • Dimitr Mitev Аз се опитвам да бъда много конкретен в разглеждането на дадена тема и пиша само когато имам категорични данни. Това също не е гаранция че може нещата да се променят в положителна насока, но поне конкретно документирам кой по какви въпроси мълчи. Ето няколко примера: http://mitev.eu/?p=3192  , http://mitev.eu/?p=2808  , http://mitev.eu/?p=2942  и т.н. Конкретните доказателства са много по-полезни дори от най-гръмките заклинания във Фейсбук или форуми. Не Ви давам горните примери за да се самоизтъквам, на моята възраст нямам никакви други амбиции освен да помогна с полезен съвет където мога и в области, които са ми познати. Бъдете жив и здрав и се учете как да печелите привърженици за каузата. Написах Ви двата коментара от позицията на човек, който е изнесъл хиляди лекции както пред студенти, така и пред всякакви други аудитории в цялата страна. Привърженици се печелят с конкретни примери в полза на конкретна теза. Другото е ураджийско, митингаджийско говорене в лошия смисъл на думата.

  mitev.eu

  Министерство на финансите                До господин Симеон Дянков
  5 minutes ago · ·
 • Dimitr MitevГорецитираното адресирам не само към г-н Софкин. То е валидно за всички, които в тази група пишат предимно емоционално, а не рационално. Моля за извинение ако съм засегнал някого.

  A few seconds ago ·

Още един пример за “изискана” и “плодотворна” дискусия във форума на в-к Сега

сряда, февруари 29th, 2012

             

 

На 27 сутринта гледах по телевизията коментари на политолози и социолози за бъдещето на правителството на ГЕРБ. След това от любопитство надникнах във форума за да видя какви са коментарите. И се натъкнах на мнение на Интел Инсайд в което се споменаваше и моето име. Почувствах се задължен да реагирам.

 

 

Mitev
28 Фев 2012 13:22
Мнения: 13,436
От: Bulgaria

Хайде, хайде
никакво безремие не си купува страната,
Ако има нещо което да се случва в момента е че Всички солидарно плащат, и се канят да плащат за носталгията на Митев, наивитета на кайла, лумпенщината на параграфа, и простичкото злобеене и реваншизъм на една камара “нека вият”.[/quote]
 
Написах:
Генийчето Интел пак се е отдало на ялови обобщения.

Получих следния отговор:

intel_inside
28 Фев 2012 14:00
Мнения: 4,782
От: BulgariaСкрий: Име,IP
Табеладжи – хош гелдин,
нямам претенции да съм гении – но дори и да бях, не виждам нищо обидно…,
или пардон,
може би трябва да се засегна че не ни класифицираш като “част от народа” ?
Извинявай, ако е така.
===
BTW, и простете че пак питам, но някак така и не чух отговор.
Абе “Вие народите”, как смятате да платите ?

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: intel_inside

 

 

Отговорът на Интел Инсайд видимо зарадва Една Пешка:

 

Една Пешка
28 Фев 2012 14:36
Мнения: 2,066
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
Табеладжи – хош гелдин

Аз написах:

 

Mitev
28 Фев 2012 14:49
Мнения: 13,436
От: Bulgaria

Генийче Интелчо – хош булдум,
да не си почнал да се виждаш в ролята на ФЮРЕР, та искаш народите да ти плащат? Уточни поне колко ти дължат народите? И ако не ти платят, какво – предлагаш отново стерилизация на територията чрез манипулиране на топлинната защита на АЕЦ Козлодуй?
Кажи всички си условия та народите да знаят колко искаш, кога го искаш и какво ще предприемеш ако не изпълнят ВИСОЧАЙШОТО ти желание.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Mitev

В отговор последва:

 

Centur
28 Фев 2012 14:56
Мнения: 6,304
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
Митев,Не се прави на ударен. Не само Intel, всички искаме компенсация за пропуснати ползи и нанесени щети от вашето управление. Цял живот не мойте ни се издължи. А ти лично трябва или да си смениш ника, или да напишеш 6 стиха с мото “аз съм будала”. Или да пратиш актова снимка с подпис на посочен от мен адрес.
Редактирано: 4 пъти. Последна промяна от: Centur

 и още:

 

intel_inside
28 Фев 2012 15:06
Мнения: 4,789
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
Табеладжи,
“народите”, “народъ” и всяка вариация по темата давним давно сте го обърнали на термин парцал и върховно оправдание за всяка несвестна глупост която (лично) вършите.
Карай,
Ако е по лесно за смятане ще се префразирам:

Драги Митев,
как смятате да си платите Личния дял от сметката за глупостите които се вършат

Прочие, Всички трябва да си плащат за глупостите, до стотинка.
В този смисъл напоследък Не мисля че окончателно решение на герберисткия въпрос е приемливо. по справедливо ще е да си платите

Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: intel_inside

Centur
28 Фев 2012 15:09
Мнения: 6,304
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
Така не е справедливо. Щото всички ще плащаме. Аз искам да намерим начин само те да платят, неустойки ли ще е, компенсации ли, не знам. Другото е затвор. А за голямата Тиква и тия до него – разстрел до стената. Ми то направо ти иде да изпразниш в тях поне един автомат.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Centur

На моята кратка реплика за глупостите

 

Mitev
28 Фев 2012 15:12
Мнения: 13,436
От: Bulgaria
Прочие, Всички трябва да си плащат за глупостите, до стотинка.

Интелчо,
не си вкарвай такъв автогол, приятелче. Ще се разориш ако написаното приложиш и към себе си за глупостите, които пишеш. А може би считаш, че само народите са длъжни, че само за тях важи това “всички”, а за тебе не?

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Mitev

последва бурна реакция:

 

intel_inside
28 Фев 2012 15:36
Мнения: 4,782
От: BulgariaСкрий: Име,IP
Какъв автогол съм си вкарал бе табеладжи?
9 години съм бил причина да влизат някакви външни инвестиции в тази нещастна територия, плащал съм, вкарвам и ше продължавам да вкарвам някакви суми които по един или друг начин опират до всички.
Ти, които ядеш ограничената пенсия на дядо ми и на баща ми (да, и двамата имат лимит за да останат някакви стотинки и за такива като теб), имаш нахалството да ми се репчиш, да ходиш да глупееш по избори (защото имаш права нали) и после да чакаш пак Аз да ти покрия сметката.
—-
Споменах ли че изкопите на софийското метро се нуждаят от добровлно подпомагане на полза роду и държавата или пак ще има “ама то 22 години, сега за пръв път народна власт, сега се живее в пъти по добре” плюс аргумент “ама аз 22 години настъпвам мотиката – многу съм опитен”?
—-
Дайте си сметка че с агресивно налагане на идиотска политика, и решения под мотото “популизъм фор евър” и “ама народа” отблъсквате огромен брой избиратели и ликвидирате малкото разумни гласове на територията.
Политиците много добре са осъзнали ползата (за тях си) от подобен лесно манипулируем електорат и всячески ви стимулират в ущърб на малко по нормалното население. Ерго и големия брой негласуващи, и пълните глупости които се случват по територията.

ПС Вчера имаше статия за партия на недоволните.
Ако има такава партия тя ще бъде на недоволните срещу полит проституцията, и срещу темелите които я правят възможна.
хайде преценете кой къде.

 

 

Centur
28 Фев 2012 15:40
Мнения: 6,304
От: Bulgaria
intel-e

Old_BG
28 Фев 2012 15:58
Мнения: 9,770
От: Mauritius
Моля само на Митев не посягайте! Е няма с кой да се замени такова съкровище.Ежедневно всеки негов пост ако не отблъсква, то поне обърква окончателно по един файтон “меки” герберастчета. Фърстясалите и тъй и тъй са изгубени за човечеството отпадъци, но за тези дето все още има някаква надежда – кой може да замени Митев в тази му благородна и неуморна работа, а?
Табели – табели, кой с квот намери!
Камънье и дърве кат свършат и там – тогава ще му мислят.
Може пък Реднйецки да доди!
Една Пешка
28 Фев 2012 16:26
Мнения: 2,066
От: Bulgaria
intel_inside

Почувствах необходимост да напиша следното:

 

Mitev
28 Фев 2012 17:24
Мнения: 13,436
От: Bulgaria
intel_inside
28 Фев 2012 15:36
Какъв автогол съм си вкарал бе табеладжи?
9 години съм бил причина да влизат някакви външни инвестиции в тази нещастна територия, плащал съм, вкарвам и ше продължавам да вкарвам някакви суми които по един или друг начин опират до всички.
Ти, които ядеш ограничената пенсия на дядо ми и на баща ми (да, и двамата имат лимит за да останат някакви стотинки и за такива като теб), имаш нахалството да ми се репчиш, да ходиш да глупееш по избори (защото имаш права нали) и после да чакаш пак Аз да ти покрия сметката.
—-

Интел Инсайд,
виж това, посветено е специално на теб, бореца срещу некомпетентността, корупцията,полицейщината, мутропожарникарщината и т.н. и т.н

Натисни тук Щом това те води единствено до употребата на обръщението “табелджи”, мога да си представя колко дълбока и непостижима за обикновените хора е твоята принципност.

И още нещо, приятелче нарцистично влюбено в непогрешимостта си. Когато отгледаш три деца като мен, тогава ми се хвали. Моите деца ми осигуряват това, което ми е нужно като пенсия, а не това, което оставало от ограничената пенсия на дядо ти и баща ти.
Тежко и горко на България с такива оправячи като теб.
Имам нахалството да се репча, но не само на избори, а и на места, където ти най-вероятно и анонимно няма да се появиш. Загрижен си за срива на България. Ами ще ти повярвам чак когато вместо ураган от ненавист и хули във форума пуснеш и нещо конкретно от рода на Натисни тук
с името си, а не като анонимен форумен герой.

ПП.
Готов съм публично да ти се извиня ако покажеш нещо конкретно освен анонимни форумни вихрушки.

Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: Mitev

 

Линка, който дадох на Интел Инсайд съдържаше следния текст по повод на използваното от него обръщение „табеладжи“:

Mitev
27 Фев 2012 11:57
Мнения: 13,423
От: BulgariaПромени
Колкото до позицията на Сократя? Ами тя е едно към едно с позицията на Митев.
Какво имам предвид:
Др. Митев гласува за БСП от началото на промените до момента в който др. Р. Петков не решава да смени табелите на колите. Митев много си харесва стария номер на буса си и се запъва… Останалото го знаят всички които са влизали поне два пъти в този форум.
ТА! Какво се получава на практика? Такива въпроси като стандарт на живот, приоритети, стратегии за развитие на (…..), бъдеще за младите хора и демографски проблеми и т.н. и т.н. и т.н. – всичко на заден план до момента с табелите и чудовището, което им е посегнало.

 

Е6,
допуснал си куп грешки, приятелче.
Първо държа да отбележа, че даваш повод на Геновева и други да те обвинят, че обръщаш внимание на Митев за табелите. Помни, че не аз започвам с тази тема отново, а ти.
А сега грешките, които виждам в написаното от теб.
1.Не Р. Петков решава да сменя табелите на колите, а Костов, като кампанията продължава при Кобурга и се форсира при Тройната.
2.В отговор на парламентарно питане в началото на 2006 г. Р. Петков посочва за инициатори на форсираната смяна на табелите М. Кунева и Пл. Орешарски. Той само изпълнявал решение на ПРАВИТЕЛСТВОТО. А Кунева и Орешарски никъде не са опровергавали неговото изказване.
3. И друг път си писал глупости, но това, че Митев се запъва на смяната защото си харесва стария номер е бисер сред всичките глупости. Не очаквах, че човек като теб с претенции за висок коефициент на интелигентност няма да забележи, че Митев се противопоставя на кампанията, защото:
– С ведомствена наредба на МВР се погазва законовото положение за безсрочност на регистрацията и се определя краен срок на нейната валидност.
– Защото от икономическа гледна точка за обществото няма никаква полза от смяната на един номер с друг. За сметка на това от населението са отчуждени за тази безполезна за него акция около 200 милиона лева, които бяха налети в полза на наши хора и най-вероятно и в касите на партии (като имам предвид колективното им гробно мълчение по темата).
– Освен че не донесе никаква полза за обществото, тази акция донесе крупни загуби за икономиката. Само за периода от 01.01. до 28.05.2006г. са сменени номерата на 608 013 автомобила при средно тридневно чакане на опашки. Това прави около милион и осемстотин хиляди загубени работни дни. А за един ден един зает в икономиката тогава е произвеждал 65 лв. БВП. С други думи загуба от непроизведен БВП за над 100 000 000 лв. А загубите не бяха само по това направление.
– БСП и Ко излъгаха, че акцията е по искане на ЕС. И лъжата им бе повторена и от кандидат-президентката Кунева в писмото и до мен. Омръзна ми да давам линкове към това писмо, съдържащо откровени лъжи и демагогия, но явно малко съм писал по темата, щом ти, човек с претенции във форума, си могъл да сведеш всичко до това, че Митев си харесва номера.
– Много пъти съм цитирал изказване на Станишев по БНТ, в което критикува държавата, че дълго не си е вършила работата и не е подменяла номерата на автомобилите. Нито един път обаче нито ти, нито противниците на споменаването на тази тема от мен в този форум, не се опита да посочи поне един аргумент за ползата от вършенето на тази работа от държавата. За обществото, не за мафиотската върхушка.
– Много пъти съм посочвал, че смяната на табелите и талоните бе обективно ненужна, но за сметка на това бе извършена на тройно по-висока цена от цената за регистрация на автомобил в Германия.
Бих могъл да продължа още дълго с примери за мотивите, които ме накараха да се противопоставя на този управленски произвол, единствен в света. Но очевидно за безнадеждни случаи като теб няма смисъл да правя това.
Бъди жив и здрав и ако за идейно-политическото ти равновесие е полезно да си мислиш, че съм се противопоставил защото съм харесвал номера на микробуса си, продължавай в същия дух. Спомням си по повод на написаното от теб за една мисъл на Айнщайн за безкрайността на вселената и още нещо….

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: MitevСлед като публикувах отговора си до Е6 се появи и този коментар:

Old_BG
27 Фев 2012 12:03
Мнения: 9,678
От: MauritiusСкрий: Име,IP
Някой си е нямал работа късно през нощта май и е решил да дръпне за опашката…
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Old_BG

 

Както  предполагах Интел Инсайд не отговори на написаното до него след като оправих линка, който първоначлно не се отваряше.

Но пък последваха още „коментари“:

 

Една Пешка
28 Фев 2012 17:32
Мнения: 2,066
От: Bulgaria
Тежко и горко на България с такива оправячи като теб.

Неееее, в грешка си Прелюбезний.
Тежко и горко на България от такива разбирачи и оправячи като теб в стил “луд умора нЕма” ….

Една Пешка
28 Фев 2012 17:35
Мнения: 2,066
От: Bulgaria
Прелюбезний,
оправи си първия линк – иначе нЕма как да оценим

посветеното на бореца срещу некомпетентността, корупцията,полицейщината, мутропожарникарщината и т.н. и т.н.

Туткалчев
28 Фев 2012 17:39
Мнения: 3,636
От: Bulgaria
Браво на Табелколюбеца! Да се върнем към патриархата, когато всички деца, внуци и правнуци се въртят около pater familiae! Евала на марксиста – чрез бабуинизъм към патриархат!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Туткалчев

На последните мнения отговорих само със следното:

 

Mitev
28 Фев 2012 18:00
Мнения: 13,436
От: Bulgaria
Една Пешка, Туткалчев,
постингите ви са много аналитични, само по съдържанието на написаното от мен, не коментират личността ми, за което благодаря. ПП.
Прави ми впечатление, че сте някак малко. Обикновено се нахвърляте по 7-8 срещу мен, другите да не са свободни от дежурство?

В този момент получих следната подкрепа:

gazov_posrednik
28 Фев 2012 18:02
Мнения: 230
От: AustriaСкрий: Име,IP
Айдее…на нищоправците пак на Митев табелите им са оправдание…Казал съм го – ако всеки един от нас – форумните корифеи, политици и пустословци – направи – не колкото Митев, а една хилядна от неговата гражданска позиция – България ще е по- добро място за живеене…
P.S. И колкото и да са напъвате – викането по Митев нема да заглуши срама от собствената ни леност, мързел и страхливост…Ъхъ

 

 А Туткалчев продължи със следните коментари:

 

Туткалчев
28 Фев 2012 18:04
Мнения: 3,636
От: Bulgaria
постингите ви са много аналитични, само по съдържанието на написаното от мен, не коментират личността ми, за което благодаря.

Ха-ха-ха! Намери се кой да говори за аналитичност! Направо ще умря от смях!
Моят постинг не беше нищо друго освен пряк израз на досадата да чета нескопосните ти пробабуински дивотии, Митев! Нищо друго!

Туткалчев
28 Фев 2012 18:06
Мнения: 3,636
От: Bulgaria
Достоен съюзник на Табелколюбеца в лицето на Гъзовия!

В този момент в „дискусията“ се включи и

 

Doctora
28 Фев 2012 18:06
Мнения: 15,326
От: Bulgaria
Гу’син Митев,
съжалявам, че сте преживели толкова години и не сте схванали нещо елементарно: подобно писмо до действащ министър отива директно в кръглото чекмедже. При по-организирана секретарка ще отиде при специалист от периферията на министерството, който ще ви отговори в стандартно писмо от половин страница и ще ви благодари за загрижеността.
Както и с табелите, ще си останете все Кахър Сурат Бабаит. Но с високо самочувствие на борец срещу неправдата.
Прочее, спестявате гола сеч, когато пестите хартията. А това е вече нещо сериозно.

На Туткалчев отговорих:

 

Mitev
28 Фев 2012 18:08
Мнения: 13,436
От: Bulgaria
постингите ви са много аналитични, само по съдържанието на написаното от мен, не коментират личността ми, за което благодаря.Ха-ха-ха! Намери се кой да говори за аналитичност! Направо ще умря от смях!
Моят постинг не беше нищо друго освен пряк израз на досадата да чета нескопосните ти пробабуински дивотии, Митев! Нищо друго!

Туткалчев,
да беше дал някой пример за моя пробабуяинска дивотия, а? Няма да е трудно, щом са в множествено число. Или искаш написаното да си остане голословно твърдение? Ако е така, продължавай в същия дух.

По-полезно според мен беше да отговоря на Доктора и му написах:

 

Mitev
28 Фев 2012 18:16
Мнения: 13,436
От: Bulgaria
Гу’син Митев,
съжалявам, че сте преживели толкова години и не сте схванали нещо елементарно: подобно писмо до действащ министър отива директно в кръглото чекмедже. При по-организирана секретарка ще отиде при специалист от периферията на министерството, който ще ви отговори в стандартно писмо от половин страница и ще ви благодари за загрижеността.
Както и с табелите, ще си останете все Кахър Сурат Бабаит. Но с високо самочувствие на борец срещу неправдата.
Прочее, спестявате гола сеч, когато пестите хартията. А това е вече нещо сериозно.

Доктора,
може да се окажеш прав, ще поживеем, ще видим. За твое сведение посочвам още, че писмото го заведох с входящ номер в МФ, на хартиен носител, т.е. напразно ме хвалиш за спестената хартия. Инак, похвалата щеше да бъде заслужена, ако бях се ограничил само с пращането на писмото по интернет. Когато се свързах със секретарката на С. Дянков за да я попитам дали е отворила писмото, изпратено по интернет, тя ми отговори, че адресът, на който съм го пратил е на министъра и тя няма достъп до него. А от този адрес на министъра получих в същия ден съобщение по интернет, че писмото е прочетено.
Аз направих каквото мисля за правилно. А какво ще стане – това съвсем не зависи само от мен.
Останалото, което си написал съдържа една грешка. Нямам високо самочувствие на борец срещу неправдата, тъй като успехът рядко ме спохожда. Щях да имам високо самочувствие ако резултатите бяха други.
ПП.
Технологията със секретарката ми е до болка позната. До този момент обаче все още наивно считам, че независимо от тази практика на отговаряне, по-добре е да се напише писмото отколкото да се мълчи. Във втория случай вероятността за промяна е О (нула) В първия случай все пак има минимална вероятност за успех.

Туткалчев продължи със следното мнение на което не реагирах. Стори ми се безсмислено да продължавам „разговора“ с него.

 

Туткалчев
28 Фев 2012 18:16
Мнения: 3,636
От: Bulgaria
Митев, твойто палче, дето го вдигна на Либертрътката, че всички се били разкрякали срещу правителството само с едничката цел да направят така, че да вземат заем от МВФ, е пълен нонсенс. Защото тези, които ще трябва, повтарям, ЩЕ ТРЯБВА да вземат такъв, са приматите бабуинисти. Защото те управляват така некадърно и заради тях не изработваме толкова, че да живеем по джоба си. За две години и половина са похарчили ок. 5 млрд. от фискалния резерв, като междувременно опукаха и едни пари за здравеопазване, и са взели ок. 2 млрд. кредити. Но фискален резерв вече няма. Така че не на Милен Велчев и сие, или на Станишчо им трябва заем от МВФ, а на Тиквоня.
Ама то това за теб е невъзможна мисловна операция, щото мозъкът ти се люлее в такт с поклащания та на маймуняка на клона.

После във връзка с фрагмент от мнението на Доктора се появи:

 

Една Пешка
28 Фев 2012 18:20
Мнения: 2,066
От: Bulgaria
Кахър Сурат Бабаит. Но с високо самочувствие на борец срещу неправдата.

И отново Доктора:

 

Doctora
28 Фев 2012 18:22
Мнения: 15,326
От: Bulgaria
Гу’син Митев,
пространно отразеното ви епистоларно творчество не е довело до реален резултат. На какво всъщност се надявате в таз борба с ветрените мелници?

После пак Туткалчев и моя иронична реплика за написаното от него:

 

Туткалчев
28 Фев 2012 18:23
Мнения: 3,636
От: Bulgaria
За твое сведение посочвам още, че писмото го заведох с входящ номер в МФ, на хартиен носител, т.е. напразно ме хвалиш за спестената хартия.

Митев, Митеееееев! Не те хвали, че пестиш хартия, ами ти казва точно обратното, интелектуалецо!

Mitev
28 Фев 2012 18:24
Мнения: 13,436
От: Bulgaria
Достоен съюзник на Табелколюбеца в лицето на Гъзовия!

Туткалчев,
впечатлен съм от интелектуалния потенциал на мнението ти.

 

Иронията ми не го впечатли и написа:

 

Туткалчев
28 Фев 2012 18:28
Мнения: 3,636
От: Bulgaria
Туткалчев,
впечатлен съм от интелектуалния потенциал на мнението ти.

На прав път си, Митев!

По-важно за мен беше да отговоря на Доктора:

 

 

Mitev
28 Фев 2012 18:32
Мнения: 13,436
От: Bulgaria
Гу’син Митев,
пространно отразеното ви епистоларно творчество не е довело до реален резултат. На какво всъщност се надявате в таз борба с ветрените мелници?

Доктора,
надявам се, че все пак някой освен мен ще научи информацията която поднасям. Според мен това не е много, но е по-добре от пасуването. Оставам с впечатление, че според теб е по-разумно да си трая или греша?

ПП.
Същевременно съзнавам, че надеждата за успех е малка, но пък вероятността да стана обект на подигравки от “демократи”, принципни борци срещу бабуинизма и т.н. положителни герои е равна на 1. Гарантирано. Справка форума.

После документирах за архива си със следното мнение още простотии от Туткалчев:

 

 

Mitev
28 Фев 2012 18:38
Мнения: 13,436
От: Bulgaria
Туткалчев
Гъзов, то се вижда, че цялата ти мисъл все около задници се върти. На лицето ти е изписано!Туткалчев
Гъзов, разбрахме, че не си като лик, а като гъз, така че няма нужда да даваш повече доводи в тази насока! Дай по-добре един дитирамб за Табелколюбеца.

Туткалчев,
благодаря от сърце че допълваш колекцията ми с бисери на изящното слово. И с правилното тълкувание на ника Газов посредник. Творчеството на антибабуинистите заслужава висока оценка и ти съответно като виден представител. Още един път благодаря.

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Mitev

 След това прекратих участието си в „дискусията“, тъй като трябваше да се прибирам в къщи. На другия ден видях още следните мнения:

 

Туткалчев
28 Фев 2012 18:40
Мнения: 3,636
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
Митев, не се и съмнявам в стойността на твоите екции.

gazov_posrednik
28 Фев 2012 18:41
Мнения: 230
От: Austria

Скрий: Име,IP
Еейй, държиш да ме изкараш, че приличам на теб..Да ъмъ не…аз сядам на задника си и говоря с устата…Не ме обвинявай за това, че при теб е обратното

Туткалчев
28 Фев 2012 18:44
Мнения: 3,636
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
Не, любезни, не приличаш на мен, а на Митев. И на акъл сте си лика-прилика.

Ловкия
28 Фев 2012 18:46
Мнения: 14,376
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
Мдаа, обичайната причина за голям брой постинги…
Митев, и всички насреща му.

Doctora
28 Фев 2012 18:48
Мнения: 15,325
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
Гу’син Митев, опазил Господ, не омаловажавам доброто ви желание и гражданското ви чувство.
Просто епистоларните ви битки добиват комичен отенък, ако сте усетили вече реакцията на широката форумна аудитория.

Туткалчев
28 Фев 2012 18:49
Мнения: 3,636
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
Митев, и всички насреща му.

Така ще е, Ловък, додето Митев не стане поборник за каузата на Бахуря!

gazov_posrednik
28 Фев 2012 18:49
Мнения: 230
От: Austria

Скрий: Име,IP
Не, любезни, не приличаш на мен, а на Митев

Еми нали и аз това казвам – че седя на задника си и говоря с устата – как да си приличаме?

Ловкия
28 Фев 2012 18:51
Мнения: 14,376
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
Митев, за Бога, кажи че обичаш Бахур, направи ето така и се сдобий с хиляди приятели!
И ше остобсъждане нещо секнаха лютите клетви по Маймунския Изрод и Безмозъчния Тиквундест Чукундур. Сякаш любителите на изящната словесност внезапно изпаднаха в тежко съмнение: Ами ако наистина утре сключим съюз с Оногоз?…
Виждайки туй, Центурият се втурна да атакува директно разколебаните люде. Уви, слаба реакция.
А като видяха Митев, изпаднали в абстиненция поради недостиг на сквернословия, втурнаха се да си наваксат на негов гръб.
Заподскачаха и завикаха:
Митев

 
 

Васик
28 Фев 2012 19:53
Мнения: 10,546
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
Митев съди МВР за 7000 евро и действията му нямат нищо общо с гражданска позиция. Такава няма да намерите при никого, който люби и милее за ГЕРБ.

 
 

Туткалчев
28 Фев 2012 20:03
Мнения: 3,636
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
А като видяха Митев, изпаднали в абстиненция поради недостиг на сквернословия, втурнаха се да си наваксат на негов гръб.

Айдееее, и “Дебелата Берта” гръмна, та улучи един нужник насред полето!

Сократ-май
28 Фев 2012 20:05
Мнения: 17,682
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
Благодаря, Туткалчев.
По-добро потвърждение за тезата си не можех да очаквам.

 
 

Туткалчев
28 Фев 2012 20:10
Мнения: 3,636
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
Така е, Сократе. Появи ли се Митев, разговорът обикновено придобива, ако мога така да се изразя, архитектурата на селски нужник.

Old_BG
28 Фев 2012 20:28
Мнения: 9,768
От: Mauritius

Скрий: Име,IP
та улучи един нужник насред полето

А ич?

Четейки всичко това все по-често изпитвам усещането, че напразно си губя времето във форума, където дискусията е с подобно интелектуално ниво и най-силния аргумент са обидните епитети.

авиме само Васик извън бандата…

Ловкия
28 Фев 2012 19:24
Мнения: 14,376
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
Митев!!!
Хората тебе чакат.
Открий Пътя!

 
 

 
 

Сократ-май
28 Фев 2012 19:45
Мнения: 17,682
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
Странна работа…
Наистина странна.
В текущото обсъждане нещо секнаха лютите клетви по Маймунския Изрод и Безмозъчния Тиквундест Чукундур. Сякаш любителите на изящната словесност внезапно изпаднаха в тежко съмнение: Ами ако наистина утре сключим съюз с Оногоз?…
Виждайки туй, Центурият се втурна да атакува директно разколебаните люде. Уви, слаба реакция.
А като видяха Митев, изпаднали в абстиненция поради недостиг на сквернословия, втурнаха се да си наваксат на негов гръб.
Заподскачаха и завикаха:
Митев

 
 

Васик
28 Фев 2012 19:53
Мнения: 10,546
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
Митев съди МВР за 7000 евро и действията му нямат нищо общо с гражданска позиция. Такава няма да намерите при никого, който люби и милее за ГЕРБ.

 
 

Туткалчев
28 Фев 2012 20:03
Мнения: 3,636
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
А като видяха Митев, изпаднали в абстиненция поради недостиг на сквернословия, втурнаха се да си наваксат на негов гръб.

Айдееее, и “Дебелата Берта” гръмна, та улучи един нужник насред полето!

Сократ-май
28 Фев 2012 20:05
Мнения: 17,682
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
Благодаря, Туткалчев.
По-добро потвърждение за тезата си не можех да очаквам.

 
 

Туткалчев
28 Фев 2012 20:10
Мнения: 3,636
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
Така е, Сократе. Появи ли се Митев, разговорът обикновено придобива, ако мога така да се изразя, архитектурата на селски нужник.

Old_BG
28 Фев 2012 20:28
Мнения: 9,768
От: Mauritius

Скрий: Име,IP
та улучи един нужник насред полето

А ич?

Четейки всичко това все по-често изпитвам усещането, че напразно си губя времето във форума, където дискусията е с подобно интелектуално ниво и най-силния аргумент са обидните епитети.

Постинг в Дарик нюз за Кунева.

вторник, февруари 28th, 2012

« Социолози: Политиците отидоха сред хората и намалиха негативните нагласи

 

Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

#33

Митев – 28.02.2012 г. 11:43:38

Миналата година написах писмо на Кунева по повод на нейни конкретни действия. Два месеца мълча. След това пратих писмото и на хората от нейния Стратегически щаб, Организационен щаб, пресцентър, доброволни сътрудници и т.н. и тогава тя все пак реши да отговори. Не очаквах, че тя ще документира с подписа си очевадни лъжи и демагогски твърдения по проблем, засегнал милиони българи, но фактът си е факт. Получих отговор. Тогава написах второ писмо, но отговор на него не последва. Тук може да намерите какво съм и писал в първото си писмо http://mitev.eu/?p=2957 Това пък е нейният отговор с нейния подпис http://mitev.eu/?p=2948 За хората, които трудно се ориентират в нейната демагогия и словесна еквилибристика препоръчвам да прочетат и второто ми писмо, останало без отговор от нея. http://mitev.eu/?p=2942 За съжаление българските медии не желаят да публикуват тези автентични документи. Защото ако милионите българи, които бяха рекетирани и унижени по нейна инициатива знаеха истината, едва ли нейният рейтинг би бил какъвто е посочено по-горе.

 

                                                                                             x              x             x

 

Мнение за М. Кунева в “Свободно слово”.  След проверка на модератора е оставено и не е изтрито.
0 Responses to Какво ни предлагат родените от НДСВ? Мръсни пари вероятно стоят зад новите партии
Димитър Митев
Your comment is awaiting moderation.

26.06.2012 – 11:36
В общи линии съм съгласен с публикацията. Мисля че за читателите ще бъде интересно да се запознаят с моето първо писмо до Меглена Кунева, с нейния отговор и с второто ми писмо, на което вече не получих отговор. Добре е да се види в оригинал подписът на Меглена Кунева под конкретни лъжи и демагогски манипулации, написани от самата нея по проблем, засегнал милиони хора в България. Добре е повече хора да се запознаят с възгледите на Меглена Кунева за „буквалнияя“ и „точния“ смисъл на законовите разпоредби за да знаят какво могат да очакват от нея в сферата на законността ако тя успее да реализира претенциите си да бъде съществен фактор в българския политически живот.Първото ми писмо до нея може да се види в http://mitev.eu/?p=2957 Отговорът на М. Кунева може да се види в http://mitev.eu/?p=2948. Възмутен от наглите манипулации и откровени лъжи аз и написах второ писмо. http://mitev.eu/?p=2942 на което както посочих след повече от половин година все още нямам отговор.

http://www.svobodnoslovo.eu/?p=18925#comment-572

Още един пример за начин на мислене за пререгистрацията (Е6)

понеделник, февруари 27th, 2012
Mitev
27 Фев 2012 11:57
Мнения: 13,423
От: Bulgaria

Колкото до позицията на Сократя? Ами тя е едно към едно с позицията на Митев.
Какво имам предвид:
Др. Митев гласува за БСП от началото на промените до момента в който др. Р. Петков не решава да смени табелите на колите. Митев много си харесва стария номер на буса си и се запъва… Останалото го знаят всички които са влизали поне два пъти в този форум.
ТА! Какво се получава на практика? Такива въпроси като стандарт на живот, приоритети, стратегии за развитие на (…..), бъдеще за младите хора и демографски проблеми и т.н. и т.н. и т.н. – всичко на заден план до момента с табелите и чудовището, което им е посегнало.

Е6,
допуснал си куп грешки, приятелче.
Първо държа да отбележа, че даваш повод на Геновева и други да те обвинят, че обръщаш внимание на Митев за табелите. Помни, че не аз започвам с тази тема отново, а ти.
А сега грешките, които виждам в написаното от теб.
1.Не Р. Петков решава да сменя табелите на колите, а Костов, като кампанията продължава при Кобурга и се форсира при Тройната.
2.В отговор на парламентарно питане в началото на 2006 г. Р. Петков посочва за инициатори на форсираната смяна на табелите М. Кунева и Пл. Орешарски. Той само изпълнявал решение на ПРАВИТЕЛСТВОТО. А Кунева и Орешарски никъде не са опровергавали неговото изказване.
3. И друг път си писал глупости, но това, че Митев се запъва на смяната защото си харесва стария номер е бисер сред всичките глупости. Не очаквах, че човек като теб с претенции за висок коефициент на интелигентност няма да забележи, че Митев се противопоставя на кампанията, защото:
– С ведомствена наредба на МВР се погазва законовото положение за безсрочност на регистрацията и се определя краен срок на нейната валидност.
– Защото от икономическа гледна точка за обществото няма никаква полза от смяната на един номер с друг. За сметка на това от населението са отчуждени за тази безполезна за него акция около 200 милиона лева, които бяха налети в полза на наши хора и най-вероятно и в касите на партии (като имам предвид колективното им гробно мълчение по темата).
– Освен че не донесе никаква полза за обществото, тази акция донесе крупни загуби за икономиката. Само за периода от 01.01. до 28.05.2006г. са сменени номерата на 608 013 автомобила при средно тридневно чакане на опашки. Това прави около милион и осемстотин хиляди загубени работни дни. А за един ден един зает в икономиката тогава е произвеждал 65 лв. БВП. С други думи загуба от непроизведен БВП за над 100 000 000 лв. А загубите не бяха само по това направление.
– БСП и Ко излъгаха, че акцията е по искане на ЕС. И лъжата им бе повторена и от кандидат-президентката Кунева в писмото и до мен. Омръзна ми да давам линкове към това писмо, съдържащо откровени лъжи и демагогия, но явно малко съм писал по темата, щом ти, човек с претенции във форума, си могъл да сведеш всичко до това, че Митев си харесва номера.
– Много пъти съм цитирал изказване на Станишев по БНТ, в което критикува държавата, че дълго не си е вършила работата и не е подменяла номерата на автомобилите. Нито един път обаче нито ти, нито противниците на споменаването на тази тема от мен в този форум, не се опита да посочи поне един аргумент за ползата от вършенето на тази работа от държавата. За обществото, не за мафиотската върхушка.
– Много пъти съм посочвал, че смяната на табелите и талоните бе обективно ненужна, но за сметка на това бе извършена на тройно по-висока цена от цената за регистрация на автомобил в Германия.
Бих могъл да продължа още дълго с примери за мотивите, които ме накараха да се противопоставя на този управленски произвол, единствен в света. Но очевидно за безнадеждни случаи като теб няма смисъл да правя това.
Бъди жив и здрав и ако за идейно-политическото ти равновесие е полезно да си мислиш, че съм се противопоставил защото съм харесвал номера на микробуса си, продължавай в същия дух. Спомням си по повод на написаното от теб за една мисъл на Айнщайн за безкрайността на вселената и още нещо….

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Mitev

След като публикувах отговора си до Е6 се появи и този коментар:

Old_BG
27 Фев 2012 12:03
Мнения: 9,678
От: Mauritius

Скрий: Име,IP

Някой си е нямал работа късно през нощта май и е решил да дръпне за опашката…
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Old_BG
   
 

 

 

Из “дискусията” в един интелигентен форум.

понеделник, февруари 20th, 2012
 
Mitev
20 Фев 2012 13:39
Мнения: 13,393
От: Bulgaria

 Написах следното мнение под статия за М. Кунева:

От интервюто на М. Кунева:”Бих искала всички да излязат на светло – така се прави икономика, така се прави и общество, така се прави и демокрация”, допълни Кунева.

Браво госпожо Кунева! Браво за това, което бихте искала!

В същото предаване ви чух още да казвате: “имам печалната привилегия да задам публично въпрос, който не получи отговор”

Та в контекста на двете ви твърдения искам да спомена, че аз пък имам привилегията да получа от вас отговор http://mitev.eu/?p=2948 на мое писмо http://mitev.eu/?p=2957 и още по-голямата привилегия да се сблъскам с вашето мълчание след като във второ писмо http://mitev.eu/?p=2942 до вас ви уличих в конкретни лъжи и демагогски твърдения.
Повече от половин година напразно чакам от вас отговор на второто си писмо. Да не би пък сега, когато сте написала “бих искала всички да излязат на светло” да сте решила да отговорите и на второто ми писмо?
Защото вие сте недоволна от печалната си привилегия да зададете публично въпрос, който е останал без отговор. Пък аз имам още по-голямата привилегия да не мога публично, в медиите да ви задам въпроси, пък ако ще и да останат без отговор.

ПП.
Още повече ме “възхити” казаното от вас в същото интервю, че “законите в България са лицемерие”. Това веднага ми напомни за пасажа от вашето писмо до мен, в който заявявате “В позицията си на отделни граждани не бихме стигнали до легитимно решение, дори да водим спор по отношение на смисъла на разпоредбата на чл. 141 от Закона за движение по пътищата и дали едно тълкуване на точния й, а не на буквалния й смисъл…”.
Наистина “законите в България са лицемерие” щом юристи и политици като вас намират разлика между точен и буквален смисъл на законова разпоредба.”

В отговор получих следните интелектуално извисени и третиращи същността на мнението ми мили постинги:

Туткалчев
20 Фев 2012 13:09
Помоооощ! Табелконосецът пак загрухтя!
вила
20 Фев 2012 13:17
Табелконосецът пак загрухтя!Нормално е,гладна свинка /политически слъночоглед,де/ за бонуси плаче…

Предполагам, че и това е в отговор на написаното от мен:

Centur
20 Фев 2012 13:16
А така, дайте да направим на Кунева мръсно. И колкото по- късно, толкова да е по-мръсно. Тъй де, никога власт и Парламент да не види жената, ако ще Тиквата да управлява 10 мандата. Абе вий добре ли сте ?

Задължителното в такива случаи мнение ми е посветил и адашът ми Интел Инсайд, който както и другите коментатори е коментирал само и единствено съдържанието на написания от мен текст.

митев е ясен – масларката виновна че не ъпдейтнала на всички по равно пенсиите, кунева е виновна че не му е отговоерила на грубите и злостни ругателства,…

Колекцията се обогатява. Ей го и Дон се включи в озаптяването ми с много конкретен анализ на текста на мнението ми.

Don
20 Фев 2012 13:47А бе ти си като кучето на Павлов, бе. Щом ти споменат за Кунева, у теб потичат табели.
А спри се малко, де.

Тъкмо се питах къде е Олд Бг и защо не се е включил в хора, ей го, и той се появи:

Old_BG
20 Фев 2012 13:52
Ами така е то.Рано или късно, несполучилата “здравна риформа” нямаше начин да не доведе до тук.

Доктора се е включил също в лечението ми.

с емотикончето и картинка от зоокът, на който се вижда надпис ” х ДРАЗНЕТЕ ЖИВОТНИТЕ”, където НЕ е изтрито.

За да няма дискриминация, трябва да отдам дължимото и на:

muhoboiko777
20 Фев 2012 14:04
Каква Кунева, какви табели, какви пет лева? Има един лаф- кьорав карти не играе, важно е кой е подписал, а не кой е бил уведомен, но не участвал, но пък бил известен. ГЕРБерастката амбразура от девет дерета вода носи, чак и пенсионера Митев изкараха и той некоя табела да метне връз Кунева, дано я уцели по главата,

Понеже Туткалчев ми е приятел по изключение пускам второ негово мнение в колекцията:

Туткалчев
20 Фев 2012 14:08
Туй IQ на Манерката дали не е взето “за временно ползване” от Густо Майна Филибето? Не бива обаче да се пада под санитарния минимум!

Туткалчев,
хайде още едно изключение за теб:

Митев, в съседната статия Цвъцока са го награкали и кьорав амбразурчик не се появява да го защити, горкичкия! Бягай бързо да се проснеш!

Има ли още мераклии?

ПП.
Коментнарът оставям за посетителите на форума и пишещите в него.

Редактирано: 14 пъти. Последна промяна от: Mitev

ППП. 

Не мога да не публикувам и появилото се по-късно “фундаментално” мнение:

Васик
20 Фев 2012 16:21
АКТА не се отнася до потребителите, затова Кунева няма отношение към този въпрос като комисар за потребителите или има същото отношение към този въпрос като Кристалина Георгиева. По същия начин стои и въпросът за пререгистрацията на МПС, защото тя засяга собствениците, а не потребителите на автомобили. Ако пререгистрацията на МПС е била извършена в нарушение на закона, тогава възраженията трябва да засягат еврокомисаря по правосъдието, основните права и гражданството (който никога не се е казвал Миглена Кунева). Хората, които се изказват на любителски начала за нарушените си права, би трябвало също да са наясно с разликата между съда в Люксембург и този в Страсбург. Но общото между двата съда е, че те не могат да отменят решение на българския съд, а само могат да присъдят обезщетение. Пререгистрацията на МПС няма да бъде и не може да бъде обявена за незаконна никога и от никого, което напълно обезсмисля измислените обвинения срещу Кунева и Станишев (интересно защо не и срещу Костов, който всъщност започва пререгистрацията на МПС).

По-късно се появи мнение, което не беше свързано с мнението ми, предизвикало канонадата срещу мен:

Lyubo65
20 Фев 2012 17:00
Тутка,
я вземи да се скриеш, че ставате смешни с воя си….
Не ви ли стана ясно,че тая АСТА няма да я бъде, темата се изчерпа поне откъм интересната част,остана злословенето….
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Lyubo65

 
 
Разбира се веднага последва светкавичната реакция на бдителния Туткалчев, който заподозря Любо 65:

 
 

Туткалчев
20 Фев 2012 17:12
Мнения: 3,480
От: Bulgaria
Любка, ти да не си унуката на табелконосеца, а?

 

След изключително “съдържателните” постинги, цитирани по-горе, аз се оттеглих като пожелах лека нощ на Туткалчев.

На следващия ден видях, че едва след това се е развихрил Васик със следните мнения:

Васик
20 Фев 2012 22:09
Мнения: 10,457
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
Митев,
злобата ти компрометира останалите ти дейности.

Васик
21 Фев 2012 01:28
Мнения: 10,457
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
Митев пише до съда в Страсбург:

Държа да подчертая, че никога на автомобила ми не е бил поставян знак „Спрян от движение”, а свидетелството за регистрацията му не бе иззето нито към 01.06.2006 г., нито при съставяне на АУАН от полицаи на РПУ Габрово на 20.09.2007 г.. То ми бе отнето едва на 31.05.2008 г., така че и по това направление нямаше как да разбера, че автомобилът ми е бил спрян от двиение от 01.06.2006 г.

По-натам Митев нарича спирането от движение “мистериозно” като паднал от небето. Като през цялото време говори точно за Наредба 1-45:

(3) (Изм. – ДВ, бр. 1 от 2006 г., бр. 34 от 2006 г.) От 1.VI.2006 г. служебно се прекратява регистрацията на всички превозни средства с регистрационни табели, които не отговарят на изискванията на БДС 15980 и БДС ISO 7591.

Какво повече да се каже? Че Кунева е виновна, защото не е призовавала към неспазване на наредбата и по този начин не е спасила Митев от сърдечен пристъп.

Васик
21 Фев 2012 01:38
Мнения: 10,457
От: Bulgaria

Скрий: Име,IP
За каква гражданска позиция ми говориш ти, Митев? Съдиш МВР за това, че не си могъл да ходиш да продаваш на пазара. След всичко това идваш тук и ми казваш, че аз не вдявам нищо. Много добре разбрах, след като видях цифрата 7000 евро.

                    Доживях момент, в който той да цитира пасажи от моя сайт. Дали ще доживея време, когато той ще започне да цитира не извън контекста, манипулативно, четейки написаното от мен както дявола чете евангелието?

Тук ще си позволя да коментирам само следният пасаж от неговото мнение:

По-натам Митев нарича спирането от движение “мистериозно” като паднал от небето. Като през цялото време говори точно за Наредба 1-45:

(3) (Изм. – ДВ, бр. 1 от 2006 г., бр. 34 от 2006 г.) От 1.VI.2006 г. служебно се прекратява регистрацията на всички превозни средства с регистрационни табели, които не отговарят на изискванията на БДС 15980 и БДС ISO 7591
 
“Приятелят” ми Васик е пропуснал да се замисли върху въпроса имал ли е право министърът на вътрешните работи Р. Петков служебно да прекратява с наредба на ведомството регистрацията на автомобили, които по ЗАКОН са с безсрочна регистрация?
Не мога да не отчета старанието му да омаловажи написаното от мен относно уникалната българска пререгистрация на законно регистрирани автомобили, единствена в света. Същевременно ми се струва, че със старанието си да обори доводите ми ще постигне ефект, който не иска, а именно да предизвика интерес у повече хора да се запознаят с публикуваните от мен документи по въпроса.
Що се отнася до цитираната извадка от жалбата ми до ЕСПЧ в Страсбург, момчето просто не е забелязало или не е искало да забележи, че “служебното прекратяване на регистрацията” на всички автомобили със стари табели се случва след като на мен вече ми е съставен втори акт и е издадено второ наказателно постановление за несъществуващо към момента спиране от движение. Все още се колебая дали нарочно манипулира фактите или толкова му са способностите да вникне в казуса като цяло.

 

 

За отношението на медиите към властта на ГЕРБ

петък, декември 9th, 2011

                     За  отношението на медиите към властта на ГЕРБ

На 4.12.2011г. публикувах във форума на в-к Сега  следното мнение по повод на посочения цитат:

„ Не ми ли се измъквате в момента, за да избегнете въпроса за Корпоративна търговска банка (КТБ) и финансирането на медиите на Делян Пеевски?

Я аз пак да попитам. Кои са медиите на Делян Пеевски? Питам съвсем сериозно. Защото медиите, които са в моето полезрение, са предимно с антиГЕРБ ориентация. Като гледам и слушам, нито “Сега” спада към бойкофилите, нито Шоуто на Слави в БТв, нито Волгин в програма Хоризонт, нито “Нещо повече” пак по Хоризонт, нито “Галерия”, нито “Дума”, нито “СКАТ”, нито “Атака” и т.н. Питах един път ама отговор не получих. Затова питам втори път – какъв е тиражът на всичките медии на Пеевски (не ги чета, не знам кои са) и колко е общият им тираж в съпоставка с броя на зрителите на Шоуто на Слави, което не пропуска нито един ден за атака на сегашното правителство?
ПП.
И как си представят медийния пазар в страната тези, на които медийната група на Пеевски не се харесва? Всичко да бъде по модела на СКАТ, Волгин, Слави Трифонов и да няма никакъв Бареков? Ми какво ще атакувате тогава? Няма ли да ви бъде скучно ако от всички медии се задава само едно Долуууууу?
А за медиите, които спадат към групата на Пееевски питам съвсем сериозно. Да видя мама Ирен какво влияние му е осигурила.”

Поради липса на време  не проследих реакциите на колегите от форума в същия ден.  Случайно се върнах към тази статия пет дни по-късно и констатирах, че  мнението ми е предизвикало доста широк отзвук.Отговарям на всички като моля за извинение заради закъснението на отговора ми.

                                                    ———-

 Първи е реагирал Кривчо:

„Я аз пак да попитам. Кои са медиите на Делян Пеевски? Питам съвсем сериозно. Защото медиите, които са в моето полезрение, са предимно с антиГЕРБ ориентация.

Mitev, ти изброяваш отделни предавания а не медии.Въпроса е, че всички който четкат Бойко и политиката му се финансират от кабинета.Било чрез реклама , платена от държавата.Било чрез отпускане на нисколихвени заеми от банки в които държавата си държи парите.И въпроса не е толкова в медиите, защото най-лесно е да превключиш канала, спреш радиото или некупиш весник.Въпроса е в разпространението на пресата.Пеевски и Мадам Ирен държат 80% от разпространителската мрежа в страната.Познай кои вестници стигат до сергиите в страната?Въпроса е че всичко това се прави с държавни пари от Кооперативна банка на Василев.”

Кривчо,

Изброявам както предавания, така и медии. Или считаш, че в-к Сега, в-к Галерия, в-к Дума, ТВ СКАТ, в-к Атака не са медии?

Твърдението ти, че всички, които четкат Бойко се финансират от кабинета, за мен си е просто твърдение докато не поднесеш конкретни доказателства. По твоята логика следвва да приема, че медиите и предаванията, които са критични към ГЕРБ и Борисов, са били финансирани, особено преди идването на Борисов на власт, от правителството на Тройната. Теоретично погледнато е възможно както да си прав, така и да не си. За това са нужни доказателства, докато ги няма твърденията си остават твърдения и не са чужди на целенасочена манипулативност.

Що се отнася до разпространителската мрежа, аз като минавам край продавачи на вестници обикновено виждам  пълен сортимент  от тях. Но е възможно да попадам винаги на 20 % от разпространителите. И нито един път да не съм улучил  разпространители, които не допускат на сергиите си  критични към ББ вестници.

                                                        ——————

След това се е изказал Капитан Немо:

„Митев, душа, да не мислиш, че Прасчо ще ти предостави списък на притежаваните медии и процента собственост? Че нали го гонят от КЗК, че притежава 80 (!!!)% от българския пазар – да не е луд? Все едно некой олигарх да си предостави на данъчните реалната си собственост и паричните потоци…
Иначе – мога да ти цитирам Дачков:

[Какво притежава групировката
***
Според Дачков медиите, които притежава групата на Пеевски, са ТВ 7, Би Би Ти, “Уикенд”, “Телеграф”, “Монитор”, “Политика”, търновския вестник “Борба”, вестниците “Шоу”, “Шок” и “Контра”, “Всеки ден”, сайтовете “Всеки ден”, “Блиц” и редица радиостанции, закупени по друга схема. Имало сериозни основания да се смята, че зад скорошната продажба на вестник “Стандарт” стои пак Пеевски. Негови са и разпространителските мрежи “Варна прес”, “Сенатор”, “Оларт”, “Преса” ООД, “Куриер” – Пловдив, “Жак прес”, “Бургас прес” и др. малки фирми, което прави 80% от пазара на разпространението/quote]
Ходи и провери, ако ти се занимава все още с вятърни мелници… ” „

Капитане,

Благодаря за препратката към Дачков. Приемам я за сведение без да съм убеден, че той е обективен и безпристрастен в преценката си. Съдейки по това, което до този момент съм чел и чул от него.

                                                        —————

После следва Вила с присъщите за начина на писането му простотии.

„журналистите са малодушни

Ето ги и храбрите, според бабуина и…табелите ” (тук следват три емотикона с целуване на задник)

Мнението му оставям без коментар.

                                         ————–

Следва мнение от Попангелов:

„Митев, “Прас прес” – медиите, с лице за пред хората Дилян Пеевски, са разбираемо леко в сянка относно собствеността си.
Мога да ти споделя това, което ми казват мои приятели журналисти, горе-долу това се твърди и в публичното пространство от в-к “24 часа”, “Гласове” и други опоненти на Пеевски:
Негова собственост са: ТВ 7, Би Би Ти, “Уикенд”, “Телеграф”, “Монитор”, “Политика”, търновския вестник “Борба”, вестниците “Шоу”(50%), “Шок” и “Контра”, “Всеки ден”, сайтовете “Всеки ден”, “Блиц” и редица радиостанции. Зад 50% от собствеността “Стандарт” стои пак Пеевски. Негови са и разпространителските мрежи “Варна прес”, “Сенатор”, “Оларт”, “Преса” ООД, “Куриер” – Пловдив, “Жак прес”, “Бургас прес” и др. малки фирми, което прави 80% от пазара на разпространението.
Със сигурност съвсем открито негови са “Монитор”, “Телеграф”, “Политика”, “Борба”, “Уикенд”, ТВ 7 и Би Би Ти.”

Попангелов,

На мен ми се струва, че почти всички медии са леко, пък дори и тежко в сянка относно собствеността си0. Но ти благодаря, че към изброените от мен в моето мнение медии, критични към ГЕРБ и Борисов си добавил  „24 часа” и „Гласове”.  Предполагам че оценката ти за тях е  правдива.

И ти изброяваш разпространителски мрежи. Би било добре да посочиш кои разпространителски мрежи не са на Пеевски. Ей така, за пълнота на информацията.

                                                   —————–

Хийт само ме е цитирал, без да се обръща поименно към мен:

„Я аз пак да попитам. Кои са медиите на Делян Пеевски? Питам съвсем сериозно. Защото медиите, които са в моето полезрение, са предимно с антиГЕРБ ориентация.
Съвсем правилно тези “медии” не са в полезрението на всеки човек с каквото и да е образование. ( ). Опитите за четене, гледане или слушане на тези неща пораждат незабавно желание за повръщане и миене със силни препарати на всичко което се е докосвало до тях.”

Хийте,

 с горното разпалваш любопитството ми да надникна в „медиите” от които получаваш незабавно желание за повръщане (макар че мисля, че никой не повръща по желание, а по принуда, заради конкретни обстоятелства). Да видя дали стомахът и психиката ми са здрави.

                                          ————–

Въпреки че не е пряко адресирано към мнение, заслужава да бъде отбелязано и мнението на форумната колежка Вестник Дума:

„Хайде СЕГА. Ми и ние сме пускали ако не положителни, то неутрални информации за Борисов. И нас ли е купил? Да не казвам, че – ако е вярно – твърдението за 80% собственост говори твърде зле за морала на журналистите. Щото в тия – 80% – работят журналисти. Нали? На някои много им се ще всички други други да са омазани, а само те – в бяло. Да, ама не.”

                                                        ———————

Съгласен съм с мнението на четириногия приятел Бийгъл:

„ Това интервю е повърхностен коментар по темата за ролята на медиите в политическия ни процес . Факт е , че в най-позитивния си вариант , те само пренасят “картината””

                                                         ————————-

Колегата Комар е написал доста дълго мнение.

„Митев,

Сегашният безсрамен и нагъл до наивност премиер, просто ни демонстрира как медиите като средство за влияние – политическо и икономическо, се “наследяват”, едва ли не по заслуга, от всяка следваща власт. Впрочем, в неговия случай медиите му бяха “връчени” доста преди да дойде на власт… Ако се проследи биографията на отличника банкер, финансирал с държавни пари експанзията на т.н. “Нова българска медийна група”, ще се види, че той добре се е разбирал с ключови фигури от доста поредни български правителства. Впрочем и конкуренцията, в лицето на “Медийна група България Холдинг” (Труд, 24 часа и новият жълт “България днес” , не по-малко усърдно работи в полза на управляващите. Като тираж двете “медийни групи” вероятно доминират тотално вестникарския пазар. При това народът явно чете най-вече по-жълтите им издания. Всички телевизии с национален обхват вършат останалата обслужваща дейност. Едно развлекателно предаване, като това на слави трифонов, което редовно се бъзика, но достатъчно примитивно, с премиера, е само за цвят и видимост на “многообразието” на гледни точки. Всички сериозни предавания (ако изобщо останаха такива) са абсолютно контролирани. Не случайно тази власт дава за пропаганда и медиен комфорт повече пари (държавната субсидия за БНТ), отколкото за цялата академична наука…

Я виж как точно си го е казал в интервюто родителят пеевски:

Натиснете тук

– Защо толкова дълго време държавните пари не се местят от Корпоративна търговска банка?

– Има кръгове, които упражняват контрол, и за тях е без значение коя партия управлява. Те имат механизмите да оказват такова влияние, че смяната на властта да не влияе върху някакви територии и да няма промяна. Затова разплащателните сметки на държавата стоят толкова дълго време в КТБ. Не случайно след толкова обвинения за корумпираност към предишното правителство на тройната коалиция Бойко Борисов не премести сметките от тази банка. Това е доказателство, че той е свободен в своите решения в някакви не много широки граници.

– Доколко са близки Бойко Борисов и Делян Пеевски?

– Те имат общи интереси. Могат в даден момент да имат общо политическо поведение, но колко ще продължи този период , диктуват личните им интереси и пръстенът от икономически среди, на които те извършват сервизни услуги.

– Прокарва ли Делян Пеевски интересите на премиера Бойко Борисов чрез Корпоративна търговска банка?

– По-скоро Делян Пеевски и Бойко Борисов прокарват нечии други интереси. Те нямат напълно независими собствени интереси. В зависимост от това колко успешно обслужват чуждите интереси получават дължимото. Те не са самостоятелни играчи.

– Но играят заедно.

– Не точно, защото те в определен момент изпълняват сервизни услуги. Нито Борисов, нито Делян Пеевски разполагат с ресурси от стотици, да не говорим милиарди, така че не биха могли да бъдат голяма икономическа тежест. Делян просто управлява една медийна групировка, която създава благоприятна психологическа атмосфера за определени икономически операции. В неговите медии се реализира манипулация на масовото съзнание. Това се показа преди и след парламентарните избори, когато първо линията беше много нападателна срещу Борисов, а след това всичко се смени. Обяснимо е и защо сега не се отразяват протестите по един обективен начин.”
То съдържа твърдения от много различно естество, върху които може да се напише ако не дисертация, то поне дипломна работа.

Тук ще отбележа само това, което е споменал за това, че всяка следваща власт наследява медии, които са обслужвали предишната власт. Той е свел опонентите на Борисов само до Слави Трифонов и шоуто му, което е доста несправедливо например по отношение на вестника, в чиито форум пишем.

                                  —————–

Васик

ме пита:

„Митев,
може ли да ми отговориш на елементарния въпрос: Ти лично от кои медии разбра за “снимката” на Кунева с Илия Павлов?”

Васик,

очевидно  ме питаш по повод на публикувания в блога ми материал от някогашния депутат от СДС  Христо Марков за Меглена Кунева. Влязох в блога си и видях, че не съм посочил източника, което е моя грешка. Ще се опитам да я поправя. Доколкото си спомням, някой в този форум беше дал линк към въпросната статия и аз я публикувах под второти си писмо до Кунева в отговор на писмото, което получих от нея.

                                       ——————–

Муктадасакскобургидиотски пестеливо е пуснал само цитат от мнението на Кривчо и го е подкрепил с два емотикона:

„Mitev, ти изброяваш отделни предавания а не медии.

                                        ——————–

Васик се включва втори път в полемиката като  язвително е написал само:

„Митев,
ти как си завършил висше и си бил университетски преподавател, при положение че си неспособен сам да търсиш и анализираш информация? За мен отговорът е ясен.”

Васик, за да бъда в тон с теб ще ти отговоря – с купена диплома и с връзки. Поради което съм неспособен сам да търся и анализирам информация, както правилно си забелязал. Това обаче нямаше значение докато родителите ми бяха членове на ЦК на БКП.  Доволен ли си?

                                           ———————

Диего Симеоне 14 се е опитал да се пребори с наивността ми:

„Боже, колко бил наивен Митев- изброява ми медии с ограничен тираж, направо нелегални, добре че е интернет…
Какво имаме до НЕГО- битиви, нова тв, бнт- а да, Митев обяснява, колко БНР не му се кланяли. Еми пич, те за това им орязаха бюджета със 7 милиона за 2012-та. Макар финансовото им състояние да е добро, разбирай вместили са се в бюджета, не са разходвали над това което им е дадено. За разлика от бнт, които са щедро спонсорирани от държавата и те трупат дългове в милиони, напук на дянковите принципи- който харчи, очевадно пак получава, стига да слушка.
До тук с националните, време е за вестниците. “Труд”, 24 часа, Стандарт, Монитор, Телеграф- това са тия дето се борят за официози- борбата е жестока. Таблоидните парцаляци всекидневници Нова България и Всеки ден, плюс майките седмичници като Уикенд. О да, Бюреков с Тв 7 …. но той си е патологичен случай.
Та така на фронта на свободното слово, г-н Митев
  „

Диего Симеоне 14,

Благодаря за опита ти да ми отвориш очите, но наивността ми е хронична и нелечима.

                                                 ———————

Единственон Фърст 2 се е изказал в подкрепа на питането, което отправих и което стана повод за  активната полемика.

И аз като Митев ще попитам кои са аджеба прословутите медии дето не критикуват Борисов. Където и да включиш радио, телевизия или да прочетеш весник, всичко псува Борисов, управлението и министрите. Даже си правят ташак с него че ще го избират за майка на годината. А преди това ще го избират за футболист на годината. А че журналистите са мерзавци, това всеки го вижда. Нека сами да се оправят. Баш ме е брига за продажните журналисти, при това бездарни.”

 Благодаря, Фърст 2.

                                          ————————

Въпреки че мнението на Параграф 39 не е ангажирано пряко в спора по темата, която повдигнах, заслужава да бъде припомнено тук, тъй като по мое мнение е вярно 

„”Всяко Право, ако не е съпроводено с Възможност за реализирането му, е куха фраза(била тя и “демократична” !”/§39/
Все едно всеки да има Право да стъпи на Луната- но там ще стъпят само тези, които си имат ракети или имат пари да платят за пасажерско място в ракети!
Това важи с пълна сила и за Правото на Свобода на словото! Защото, Свободата на словото НЕ е само правото на човек да има лично мнение, но и да го разпространява свободно! Защото Правото на Свобода на словото НЕ е само правото на човек да “търси и получава” Информация, но и да я разпространява свободно!
Освен това, Право на Свобода на словото има всеки български Гражданин, а не само имащите собствени медии или работещите в и за медии български Граждани! А българските Граждани, които нямат собствени медии и не работят в или за медии НЕ могат да ползват своето Право на Свобода на словото в размер и вид, каквито ползват българските Граждани, имащи собствени медии или работещи в и за медии! Ерго, едните български Граждани са НЕравнопоставени спрямо другите по отношение Възможността да реализират Правото си на Свобода на словото! И така в Информационното пространство преобладава и ГОСПОДСТВА Правото на Свобода на словото на абсолютно ограничен брой български Граждани, но тъкмо те МАСОВО пълнят с Информация МАСОВОТО Информационното Пространство- разбира се, с “подходяща” и отговаряща на интересите им Информация! Впрочем, по-вредна за Обществото и Мнозинството е ПОДБРАНАТА и масово разпространявана чрез медиите Информация, отколкото невярната такава- а най-вредна е подбраната и масово разпространена, чрез масовите медии, невярна Информация!
Така че, Б. Борисов НЕ е прав, че “собствениците на медии нарушават Свободата на словото”- те просто се възползват, в свой интерес, от Правото си, но и от Възможността, която те имат( а Гражданите нямат!), да подбират и разпространяват масово Информация! Отделно стои въпросът и проблемът, че собственици на медии са само хора с много пари(според някои, по този критерий, те са хора от “Висшата Класа” , а хората с малко пари(според някои, по този критерий те са хора от “Нисшата Класа” нямат техни медии и не погат да разпространяват масово подбрана от тях Информация! Ерго, в Информационното пространство ГОСПОДСТВА Информация, угодна за хората с многото пари-т.е., Информационното пространство е информационно изкривено, изопачено, в угода и интерес на хората с многото пари! Да, де, Демокрация Е, БЕ!”

                                            —————-

В заключение ще посоча само, че напразно очаквах да получа количествена съпоставка за медийното влияние на привържениците и противниците на ГЕРБ. Остана без конкретен отговор колко е общият тираж на едните и на другите, както и каква е гледаемостта и слушаемостта на едни или други предавания.

Моето впечатление е, че всичките вестници на Делян Пеевски са с общ тираж по-малък дори от броя на зрителите на Шоуто на Слави. Според мен влиянието им се надценява, а същевременно се подценява влиянието на опозиционно настроените медии.

И което е по-съществено – тук въобще не се състоя дискусия за истинността на информацията, поднасяна от едните или другите медии и предавания. За съжаление.

Неотпечатан постинг във форум на в-к Сега

неделя, май 15th, 2011

Няколко пъти се опитвах да пусна долупосочения постинг във форума, но винаги ми се появяваше надпис, че е възникнал проблем и че такова съобщение вече е записано, а същевременно текстът не се появяваше като отпечатан сред другите мнения.

[quote]Митев,
форумът не е мълчал, а ти не знаеш къде отиват горещите новини. [/quote]

Васик,
имам предвид не въобще мълчанието на  форума по тази тема, а днешното му мълчание!
Един път вече ми бе обяснявано, мисля че беше Геновева, но аз нали бавно схващам, не разбрах къде отиват горещите новини и как да влезе човек отново в тях. Ще ти бъда благодарен за помощ в тази насока.   :)

[quote][b]Твоята самовлюбеност в някакъв особен “марксизъм”[/b] ти пречи да забележиш или се правиш, че не забелязваш факта, че Борисов не е просто един объркан човек, а съзнателно тика общественото съзнание към времето, когато седесарите пуснаха слуха, че “комунистите” са убили Симона от предизборния плакат “СДС и за мен”. [/quote]

Може би си имал не “самовлюбеност”, а “влюбеност” в някакъв особен марксизъм, защото инак се получава някак си противоречиво.
Но това не е толкова съществено. По-съществено е какво е особеното на моя “особен марксизъм”?  И кой е неособеният марксизъм? :confused:

А това, което си написал за Борисов не е във връзка с онова, което съм коментирал за отказа му да напусне БКП и запазването на партийната книжка. А залагането на антикомунизъм според мен е признак на объркано политическо мислене.

  [quote] Така Борисов отрича целия 20-годишен преход, защото, първо, в него има едно десетилетие, в което [b]самият Борисов е тъпа мутра[/b], и второ, [b]ГЕРБ няма никакви политически идеи[/b], които да предложи на обществото. Затова Борисов смята, че може да насъска обществото по оста комунисти-антикомунисти, за да спечели президентските и местни избори. Но тази тактика е самоубийствена, защото [b]за президентските избори ГЕРБ трябва да открадне леви избиратели, а това няма как да стане с убития дядо.[/[/b]quote]

Не е признак на мутренска тъпотия фактът, че е успял да се изкачи до премиерския пост. За това са необходими определени качества, независимо от това дали ни харесват или не тези качества.

Не само ГЕРБ, а практически цялата политическа върхушка няма политически идеи, които обществото е готово да прегърне като свои и да работи за тяхното осъществяване.
Прав си, че с убития дядо няма как да се печелят леви избиратели. Но не забравяй, че преди всичко БСП с ренегатската си дясна политика пропъжда левите избиратели от себе си.   [img]http://forum.segabg.com/img/thdown.gif[/img]  :)

                                                                х      х     х

Успях да го пусна във форума като:

Mitev
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 11333
Васик,
Има проблем в комуникацията. Натиснете тук
Пращам ти постинга си по този начин, тъй като упорито не се появява като отпечатан, а винаги ми се появява Възникна проблем, това мнение вече е записано.

Редактирано от – Mitev на 15/5/2011 г/ 12:20:39

Създадено: 15.5.2011 г. 12:18:26   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението