Писмо до Асол, хем успешно изпратено, хем недоставена поща.

Първоначално се появи надпис, че писмото е изпратено успешно. След това се появи долупосоченото съобщение.
 
Подател: MAILER-DAEMON <postmaster@abv.bg> добави в адреси
До: dimitr_mitev@abv.bg
Относно: Недоставена поща ( Undelivered Mail Returned to Sender )
Дата: Четвъртък, 2013, Март 28 12:32:12 EET
Файлове: (1) Прикрепен файл
За съжаление трябва да ви уведомим, че съобщението,
прикрепено по-долу, не може да бъде доставено
до един или повече получатели.
Следва съобщението за грешка с причината, поради която писмото
не е доставено.
<okokok@abv.bg>: No such user here. Niama nameren potrebitel s takav email
adres.
–- Прикрепено писмо (Отговор на въпрос.) –-
Подател: Dimitar Mitev <dimitr_mitev@abv.bg>
До: okokok@abv.bg
Относно: Отговор на въпрос.
Дата: Четвъртък, 2013, Март 28 12:32:12 EET
Здравейте Асол,
преди два дни видях във форума на СЕГА следните постинги:

Асол
26 Мар 2013 17:45
Мнения: 3,883
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP Ловки,
ти да не си станал говорител на Митев!? Къде изчезна тоз виден тикволюбител!?
Ловкия
26 Мар 2013 17:47
Мнения: 22,837
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP Де да го знам.
Търсих нещо за Курумбашев и излезе И това… “
както и:
„Асол
26 Мар 2013 17:57
Мнения: 3,883
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP Щото Ловкия е дал линк към блога му. Има интересни нещица (блога )там – май е фризиран “
Позволявам си по този повод да Ви изпратя това писмо, защото няма как да Ви отговоря във форума поради това, че съм доста дълбоко замразен.
През м. януари бях замразен най-напред за шест дни, защото в отговор на постинг с обвинение към мен че съм клеветник, отправено ми от уважаемата Симплифайд Солушънс,
„Митев, много добре те разбрах от първия път. Ето от този:
Mitev
17 Яну 2013 16:49
Мнения: 14,728
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Панайотис,
на мен също би ми било интересно ако Комарницки направи сравнение как е приемана критиката в неговите карикатури от предшествениците на Борисов и от Борисов. Той не може да няма впечатление за техните реакции. Но едва ли ще дочакаме такова сравнение.
Опита се да внушиш, че предшествениците на Борисов са реагирали като него, но Комарницки си е мълчал и ТИ не вярваш, че ще има доблестта да направи сравнение.
А сега го докажи! Ей това, което си написал, докажи. С броене на постинги под карикатурите не става. Става с линкове към реакции на предишните. Най-малкото с един.
Чакам! И ако не дадеш поне едно доказателство, ти, Митев, си клеветник. (Курсивът мой – ДМ)Толкоз.”
аз си позволих нечуваното „нахалство“ да напиша в отговор следното:

„Симпли, първо моля да ме извиниш че ти отговарям със закъснение от няколко часа.
Второ, констатирам, че си изтълкувала превратно постинга ми по отношение на Комарницки. Не употребявам израз като “скатал” за никого, още по-малко за Комарницки. Това си е твоя измислица. Чакаш от мен да проверявам имало ли е реакция от предишните или е нямало.
***
ПП.
Освен това мисля, че по въпроса за сравнение на реакциите на Борисов и предишните относно карикатурите на Комарницки, най-компетентен би трябвало да бъде именно самият Комарницки. Аз обаче продължавам да съм песимист че той ще се заеме с публично сравняване на реакциите на предишните с реакциите на Борисов.”
Бях много изненадан от неочаквана намеса на Сибил. На мястото на звездичките имаше две изречения. В първото, по-краткото, написах на Симплифайд Солушънс че май е забравила за съществуването на презумпцията за невиновност. С второто изречения я призовах тя да докаже че съм клеветник на базата на конкретна съпоставка на мои мнения (оригинални, не според нейно тълкувание) с фактите.
Тези две изречения бяха изтрити и в резултат на това бях наказан без право да давам мнения във форума за шест дни. Сибил не беше посочила кое правило съм нарушил с горецитираните (по памет) изречения.
След изтичането на наказанието от шест дни се включих отново във форума и
тъй като Симплифайд Солушънс продължаваше да ме обвинява ,че съм клеветник, на базата на нейно тълкувание на написано от мен мнение, аз и отговорих по следния начин:
„Многоуважаема Симплифайд Солушънс,
доколкото ми е известно клеветата е подсъдна, клеветникът съответно трябва да носи съдебна отговорност. Ти ме нарече клеветник, съответно трябва да дадеш доказателство в какво кого и кога съм наклеветил. Поставила си ми условие ако не докажа. Не ми се иска да влизам отново в тази дискусия, защото още ми е студено. Все пак ще посоча, че не съм отправял никакво клеветническо твърдение, нито допълнително клеветническо внушение. Затова те призовах да посочиш конкретно мое твърдение (оригинално, не съгласно твое тълкувание) с което да докажеш че съм оклеветил някого. От мен се очаквало да дам поне единствен линк за доказателство. Какво да докажа с този линк? Коя моя теза е недоказана? Кое форумно правило според теб наруших с припомнянето, че съгласно презумпцията за невиновност, след като ме обявяваш за клеветник, ти трябва да посочиш конкретната/ните клевета/и, които съм пуснал във форумното пространство? Консултирай се с юристите във форума ако обичаш. Вярвам,че те ще ти посочат, че не аз трябва да доказвам, че не съм клеветник (както искаш ти), а ти трябва да докажеш, че съм такъв, какъвто си ме нарекла. И се порови в архива да видиш дали има поне един случай в който да съм отправил обидна квалификация към теб или към който и да било от опонентите си.”
Извадих си поука от предишното неочаквано изтриване на част от мое мнение и съхраних написаното. Малко след това постингът ми беше изтрит и вместо него се появи:
„Покажи 30 Януари 2013 17:16
***1.6 Спамът и флудът (едносрични и повтарящи се постинги, както и оф-топици) са недопустими.“
Последва наказание от три месеца.
По-подробно, разбира се ако пожелаете, може да се запознаете с цялата история ако прочетете:
http://mitev.eu/?p=4013 Там посочих и моето мнение за нравите във форума на вестник СЕГА с доста примери за двоен аршин. Посочих и примери за тенденциозно, според мен с предизборни цели, елиминиране за дълъг срок от време на колеги от форума, които не следват господстващата линия на писане във форума и се стремят да бъдат по-обективни в оценките си за ситуацията в България.
Що се отнася до определянето ми като „виден тикволюбител“, мога да кажа, че отчасти сте познала. Наистина много обичам сладки печени тикви. За другото сте в грешка. Не съм виден, ако бях виден,щях всеки ден да се появявам от екрана на различните телевизии. А доколкото имате предвид, че съм любител на Борисов, когото възприемате като тиква, това е още по-голяма грешка. Много пъти съм писал, че за мен той е само и единствено по-малкото ЗЛО от Станишев и Ко.Отбелязала сте, че в блога ми има интересни неща, за което Ви благодаря. Прегледайте обаче още един път категориите в него за Борисов, Цветанов и Дянков. Мисля че ще Ви бъде по-лесно да се ориентирате в каква степен съм „тикволюбител“ и дали въобще съм.
ПП.
Ловкия е отговорил на въпроса Ви къде съм се загубил с краткото „Де да го знам.“ А аз много преди да го запитате му написах писмо. Най-напред ми се изписа „Писмото е изпратено успешно“ Секунди след това се появи второ писмо, че писмото не е доставено. Не знам колегата какъв е и какво работи. Но подобни случаи на хем доставено, хем недоставено писмо съм имал главно с журналисти. Напр. от в-к 24 часа. После при разговор разбрах, че все пак писмата ми са получени и прочетени, но очевидно целта е да се създаде впечатление, че не са получени. Та в случай с писмото ми до Ловкия имам три хипотези: 1) писмото може да е доставено, но да не го е забелязал и прочел, 2) Писмото не е доставено и поради това не е прочетено и 3) Писмото е доставено, прочетено, но по неизвестна за мен причина Ловкия се прави че не знае къде съм се загубил.
ППП.
Опитах се да изпратя писмо и до Симплифайд Солушънс, но се оказа че нейният интернет адрес не работи.
По повод на наказанието изпратих писмо и до издателя на вестника. Отговор няма и очевидно няма да дочакам.
Желая Ви много приятен ден и успехи в живота, като същевременно се извинявам за писмото, с което си позволих да Ви безпокоя.

Leave a Reply