Още един пример за начин на мислене за пререгистрацията (Е6)

Mitev
27 Фев 2012 11:57
Мнения: 13,423
От: Bulgaria

Колкото до позицията на Сократя? Ами тя е едно към едно с позицията на Митев.
Какво имам предвид:
Др. Митев гласува за БСП от началото на промените до момента в който др. Р. Петков не решава да смени табелите на колите. Митев много си харесва стария номер на буса си и се запъва… Останалото го знаят всички които са влизали поне два пъти в този форум.
ТА! Какво се получава на практика? Такива въпроси като стандарт на живот, приоритети, стратегии за развитие на (…..), бъдеще за младите хора и демографски проблеми и т.н. и т.н. и т.н. – всичко на заден план до момента с табелите и чудовището, което им е посегнало.

Е6,
допуснал си куп грешки, приятелче.
Първо държа да отбележа, че даваш повод на Геновева и други да те обвинят, че обръщаш внимание на Митев за табелите. Помни, че не аз започвам с тази тема отново, а ти.
А сега грешките, които виждам в написаното от теб.
1.Не Р. Петков решава да сменя табелите на колите, а Костов, като кампанията продължава при Кобурга и се форсира при Тройната.
2.В отговор на парламентарно питане в началото на 2006 г. Р. Петков посочва за инициатори на форсираната смяна на табелите М. Кунева и Пл. Орешарски. Той само изпълнявал решение на ПРАВИТЕЛСТВОТО. А Кунева и Орешарски никъде не са опровергавали неговото изказване.
3. И друг път си писал глупости, но това, че Митев се запъва на смяната защото си харесва стария номер е бисер сред всичките глупости. Не очаквах, че човек като теб с претенции за висок коефициент на интелигентност няма да забележи, че Митев се противопоставя на кампанията, защото:
– С ведомствена наредба на МВР се погазва законовото положение за безсрочност на регистрацията и се определя краен срок на нейната валидност.
– Защото от икономическа гледна точка за обществото няма никаква полза от смяната на един номер с друг. За сметка на това от населението са отчуждени за тази безполезна за него акция около 200 милиона лева, които бяха налети в полза на наши хора и най-вероятно и в касите на партии (като имам предвид колективното им гробно мълчение по темата).
– Освен че не донесе никаква полза за обществото, тази акция донесе крупни загуби за икономиката. Само за периода от 01.01. до 28.05.2006г. са сменени номерата на 608 013 автомобила при средно тридневно чакане на опашки. Това прави около милион и осемстотин хиляди загубени работни дни. А за един ден един зает в икономиката тогава е произвеждал 65 лв. БВП. С други думи загуба от непроизведен БВП за над 100 000 000 лв. А загубите не бяха само по това направление.
– БСП и Ко излъгаха, че акцията е по искане на ЕС. И лъжата им бе повторена и от кандидат-президентката Кунева в писмото и до мен. Омръзна ми да давам линкове към това писмо, съдържащо откровени лъжи и демагогия, но явно малко съм писал по темата, щом ти, човек с претенции във форума, си могъл да сведеш всичко до това, че Митев си харесва номера.
– Много пъти съм цитирал изказване на Станишев по БНТ, в което критикува държавата, че дълго не си е вършила работата и не е подменяла номерата на автомобилите. Нито един път обаче нито ти, нито противниците на споменаването на тази тема от мен в този форум, не се опита да посочи поне един аргумент за ползата от вършенето на тази работа от държавата. За обществото, не за мафиотската върхушка.
– Много пъти съм посочвал, че смяната на табелите и талоните бе обективно ненужна, но за сметка на това бе извършена на тройно по-висока цена от цената за регистрация на автомобил в Германия.
Бих могъл да продължа още дълго с примери за мотивите, които ме накараха да се противопоставя на този управленски произвол, единствен в света. Но очевидно за безнадеждни случаи като теб няма смисъл да правя това.
Бъди жив и здрав и ако за идейно-политическото ти равновесие е полезно да си мислиш, че съм се противопоставил защото съм харесвал номера на микробуса си, продължавай в същия дух. Спомням си по повод на написаното от теб за една мисъл на Айнщайн за безкрайността на вселената и още нещо….

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Mitev

След като публикувах отговора си до Е6 се появи и този коментар:

Old_BG
27 Фев 2012 12:03
Мнения: 9,678
От: Mauritius

Скрий: Име,IP

Някой си е нямал работа късно през нощта май и е решил да дръпне за опашката…
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Old_BG
   
 

 
 

Leave a Reply