Писмо до С. Станишев по повод на изказване в НС

Публикувано в      www.mitev.eu
До Сергей Д. Станишев
Председател на БСП
Председател на ПГ на КБ
Господин Станишев,
слушах вашето изказване по време на парламентарния контрол на 10.06.2011 г.  Вие се обърнахте към премиера Борисов с думите „Не ви пука нито за конституция, нито за закони”.
Аз имам своите възражения към премиера Борисов и не смятам да му адвокатствам. Същевременно считам, че вие изобщо нямате моралното право да му отправяте подобен упрек защото:
–         водената от вас Българска социалистическа партия погази конституцията на България и позволи демонтирането на социалистическия строй в страната, който бе конституционно закрепен.
–         вие сте млад и не сте участвал в погазването на предишната конституция. Но за сметка на това имате опит в погазването на законите у нас като премиер. Ето ви два примера:
–         на 15.03.2006 г. в интервю с избрани журналисти по Канал 1 на БНТ разкритикувахте държавата, че не си е вършила дълго време работата и не е подменяла номерата на автомобилите у нас.(вж. http://www.mitev.eu/?p=59  ) Правителството под ваше ръководство подлуди българските собственици на автомобили да изпълняват наредба І – 45 на МВР от  2000 г. (приета от правителството на уж политическия ви противник Иван Костов) с която бе определен краен срок за валидност на регистрацията на МПС. А съгласно член 141 на Закона за движение по пътищата регистрацията на МПС у нас беше и е безсрочна. Питам ви защо вашето правителство реши да спазва Наредба, която противоречи категорично на закон?
–         втори пример:  През есента на 2005 г. бе приет законът за националната стандартизация. Съгласно чл. 5 на същия стандартите в република България се прилагат ДОБРОВОЛНО. Питам ви защо не спазихте това законово положение а принудихте българските собственици на автомобили да сменят регистрационните си табели, за да отговарят на измисления нов стандарт, който не отговаря на Регламент 2411 на ЕС от 1998 г.?
–         Питам ви защо вашето правителство внушаваше на гражданите лъжата, че смяната на номерата е изискване на ЕС?
Имам още много въпроси, но за да не повтарям нещата, пращам ви отново второто си отворено писмо до вас, в което съм посочил много аргументи за това, че сте погазил клетвата си. Като министър-председател ви пазеха от подобни писма и получих „отговор” от МВР. Сега, когато нямате премиерска натовареност, желая да отговорите на    http://www.mitev.eu/?p=41  и да оборите моите доказателства. Ако успеете да ме убедите, че не съм прав, ще ви се извиня публично. Можете да извикате на помощ „корифеите” от вашата партия като Корнезов, Миков, Мая Манолова, Корнелия Нинова, Татяна Дончева, Кутев и когото още искате за да ви помагат.
–         Ако обаче не успеете (а във вашия неуспех аз не се съмнявам), по добре се извинете на българските граждани за единствената в света гавра с повторното регистриране на законно регистрирани автомобили, на която ги подложихте по „социалистически” – в съкратени срокове. Ако не сте в състояние и това да направите, поне спрете да се появявате по медиите и да дразните с наглостта си. Посветете се на детенцето  и съпругата си, да са ви живи и здрави.
Пловдив,             Димитър Н. Митев, бивш преподавател по политикономия
13.06.2011 г.        тел.  : 0888/704984
х      х      х
След дълго чакане пред служебния вход на НС  на 17.06.2011 г., след приключване на парламентарния контрол, успях да дам в плик втори екзепляр от  това писмо лично на Сергей Станишев.  Тъй като се опасявах, че може да откаже да го вземе от мен, реших да се обърна към него с  „Другарю Станишев“ вместо с    „господин Станишев“ След кратко двоумене и частично изваждане на писмото от плика все пак Станишев взе писмото.(За момент допуснах, че може вече да е прочел това писмо в интернет пощата си, където го бях изпратил преди това) Казах му, че ще се радвам, ако получа отговор лично от него. Всъщност това едва ли ще се случи. Както се казва, ще поживеем, ще видим.
(Както посочих вече, предварително това писмо изпратих на парламентарния интернет адрес на Станишев. Тъй като не знам дали той чете писмата, които получава на този адрес, за всеки случай пуснах екземпляр от писмото и в деловодството на НС. То бе прието като поща за бившия премиер с входящ номер   НАРОДНО СЪБРАНИЕ на РБ)
вх. № ПГ  – 1194-Д-53
получено на 17.06.2011 г.)
х     х     х
След като в продължение на три седмици не получих отговор от Сергей Станишев, аз му изпратих следното писмо на неговия парламентарен интернет  адрес:

Подател: Dimitar Mitev <dimitr_mitev@abv.bg>   добави в адреси
До: stanishev@parliament.bg
Относно: Очакване на отговор.
Дата: Събота, 2011, Юли 9 17:01:23 EEST
„Пълен бардак цари в държавата!“, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев преди началото на заседанието на Националния съвет на социалистите.Господин Станишев,
чета какво сте казал на пленума на ВС на БСП и отново се питам дали у вас ще се намери нужното достоинство да отговорите на писмото, което ви предадох лично на 17-ти юни пред служебния вход на Народното събрание.
Същото писмо ви изпратих с входящ номер в МС когато бяхте премиер и получих „отговор“ от МВР, който няма нищо общо с това, което съм написал по ваш адрес. После същото писмо предадох на тогавашната членка на ВС на БСП от Пловдив Атанаска Тенева за да стигне то до вас. Не съм сигурен дали тя ви го е предала.
Сега обаче писмото попадна във вашите ръце. Остава да видя дали е действителност твърдението ви, че БСП е диалогична партия.
Щастлив ли сте от обстоятелството, че българските медии не желаят да публикуват това, което съм ви написал? Аз съм убеден, че ще дойде ден, когато http://www.mitev.eu/?p=2808 ще бъде достъпно за широк кръг граждани и те ще могат да видят за какво вие и върхушката на БСП сте предпочели да изпаднете в амнезия. Докажете, че несправедливо съм ви обвинил в погазване на положената от вас клетва като министър-председател на България или напуснете политиката. Защото с изявите си в публичното пространство предизвиквате отвращение.
Димитър Митев, бивш преподавател по политическа икономия
Пловдив, тел. 0888/704984.

3 коментара to “Писмо до С. Станишев по повод на изказване в НС”

  1. ala bala portokala Says:

    прав си митев,
    всеки, който нарушава закона з табелите да се вкара в затвора. едва тогава ще настъпи истинско благоденствие. ааа да, забравих. тозикойто наруши закона за табелите, освен в затвора, да се задължи и да плати връщането на старите табели. освен това, парламента да приеме конституционна поправка за табелите, която да гласи „този, който сменя табели, подлежи на наказание доживотен затвор, като по време на изтърпяване на наказанието, да чука стари табели и лично да ги подменя“.
    те това е брато.

  2. nikola Says:

    По повод горния коментар: каквото името такова и мнението…

  3. Митев Says:

    Алабала портокала,
    добре че не разбираш нищо от проблема, който си коментирал-. Защото ако разбереш колко неадекватно си реагирал, може да ти стане тъжно.

Leave a Reply